Puigdemont minimitza el pes del PDECat a la llista definitiva de Junts per Catalunya

El president de la Generalitat fa públics tots els noms de la candidatura, que incorpora finalment el conseller d'Interior, Joaquim Forn | Fitxatges de la societat civil com Quim Torra, Fermí Puig, Magda Oranich i Àngel Castiñeira integren la candidatura

Carles Puigdemont es dirigeix als consellers nacionals del PDECat
Carles Puigdemont es dirigeix als consellers nacionals del PDECat | Julio Díaz / PDECat
17 de novembre del 2017
Actualitzat el 18 de novembre a les 6:57h
Després d'hores de fitxatges, baixes inesperades i negociacions sobre la botzina, Carles Puigdemont ja té els 135 membres definits que integraran la candidatura de Junts per Catalunya. Es tracta d'una llista amb presència dels consellers empresonats i a l'exili, i amb poca presència del PDECat, el partit en el qual milita Puigdemont i que aporta el suport tècnic, logístic i polític a la candidatura, que té Jordi Sànchez com a número dos.

La candidatura compta amb els consellers Jordi Turull -Presidència-, Josep Rull -Territori i Sostenibilitat-, Clara Ponsatí -Ensenyament-, Lluís Puig - Cultura- i Joaquim Forn -Interior-, mentre que Meritxell Borràs -Governació- ha optat per declinar l'oferta.

El sociòleg Salvador Cardús; el catedràtic de Ciències Polítiques Ferran Requejo; la il·lustradora Pilarín Bayés; el sacerdot pare Manel; la religiosa teresiana Viqui Molins; i el metge epidemiòleg Antoni Trilla, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, s'incorporen a la candidatura que encapçala Puigdemont, tot i que no seran diputats. Sí que ho serà l'editor Quim Torra, molt probablement.

Després dels consellers, els dirigents del PDECat amb més pes són Elsa Artadi, directora general de Coordinació Interdepartamental i que ha col·laborat amb el president per fer les llistes, així com també Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ocupa el número 21 de la candidatura en la qual no hi participen cap dels principals dirigents orgànics del partit.