Adam Majó deixa la CUP per «incomoditat» i «distància» amb el projecte

Qui va ser regidor a Manresa i membre del Secretariat Nacional afirma que es planteja votar altres opcions polítiques el 21-D

17 de novembre del 2017
Actualitzat el 01 d'octubre del 2018 a les 11:13h
Adam Majó.
Adam Majó. | Pere Fontanals
Adam Majó, qui va ser regidor de la CUP de Manresa, membre del Secretariat Nacional i conseller comarcal al Bages, ha anunciat a través d'una carta oberta al seu bloc que deixa aquest partit per "incomoditat" i "distància" amb la posada en pràctica del projecte. Així ho ha afirmat en un escrit amb què posa punt i a part a 27 anys de militància.

Segons Majó, que actualment viu al Berguedà, un dels principals motius per deixar de militar a la CUP és la "dificultat" d'aquest partit per implicar-se i participar en el que s'ha anomenat procés. Una dificultat, ha dit, que ha "restat capacitat d'influència i que explica, en part, que hi hagi més presos independentistes de Convergència que de la CUP". 

Per altra banda, apunta, tampoc congrega amb el punt de vista de la CUP respecte de l'encaix europeu: "Sóc estrany, ho sé, però malgrat compartir moltes (no totes) les crítiques que es fan a l'actual UE, segueixo pensant que un projecte comú europeu és una bona idea". 

El que ha decantat el seu definitiu allunyament, però, ha estat la constatació, diu, que entre els primers set noms de la llista per a la circumscripció de Barcelona, on vota, no n'hi ha cap amb qui se senti "políticament identificat". "Tot al contrari", apunta, tot remarcant que no veu el món, el país i la CUP "de la mateixa manera" que ells. En aquest punt, assegura, s'ha plantejat votar altres opcions el dia 21 de desembre, motiu pel qual, i per "coherència", afirma, "no té massa sentit continuar militant formalment a la CUP".