Jordi Sànchez s'acomiada de l'ANC per anar amb Puigdemont: «La unitat ens farà guanyadors»

El dirigent sobiranista, que farà tàndem amb el candidat de Junts per Catalunya, anuncia a la militància que deixa la presidència de l'Assemblea

Jordi Sànchez, president de l'ANC
Jordi Sànchez, president de l'ANC | Martí Albesa
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:07h
Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), deixa el càrrec per sumar-se com a número dos a la candidatura de Junts per Catalunya. "Anuncio que he acceptat la petició del president Puigdemont d'assumir amb ell i altres persones el repte de renovar la majoria parlamentària i de govern al nostre país, amb l’objectiu de seguir avançant en la legitima defensa de la República catalana", ha indicat en una comunicació a la qual ha tingut accés NacióDigital.

"En conseqüència, et vull fer saber que he anticipat unes setmanes la finalització del meu mandat com a president de l'ANC. Segur que en molts moments i en algunes decisions no he estat encertat. A totes les persones associades, a la gent de les nostres territorials, sectorials i exteriors, a l’equip tècnic de l'Assemblea i en general a tothom qui ha confiat i ha fet gran l'ANC, us demano disculpes per aquests desencerts", escriu des de la presó de Soto del Real, on hi és des de fa un mes.

"L'Assemblea és una peça clau, el motor imprescindible en el caminar del nostre país. La certesa de la no renúncia i la dignitat. La garantia de la unitat i la transversalitat. Una unitat que en la part que em pugui correspondre en el futur seguiré buscant i alimentat com sempre he fet. La unitat ens ha fet molt forts, ens fa imbatibles quan la practiquem, i ens farà definitivament guanyadors si la preservem en els temps futurs", considera Sànchez en el comunicat.