Núria Picas, a la llista d'ERC

La corredora de curses de muntanya ha estat sempre una defensora ferma de l'independentisme

Núria Picas concorrerà a les eleccions del 21-D amb ERC.
Núria Picas concorrerà a les eleccions del 21-D amb ERC. | Arnau Urgell.
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:11h
Els partits independentistes van confeccionant els últims detalls de les llistes electorals que presentaran a les eleccions del 21 de desembre. La darrera incorporació ha estat Núria Picas, que anirà de número 25 a la llista d'ERC, segons ha confirmat la corredora de muntanya aquest dijous al matí a NacióDigital

Tal com ha explicat en aquest mateix diari, integra la llista com a independent, però amb la "voluntat ferma d'ajudar el país en uns moments tan transcendentals". "Sempre ho he fet, ho faig i ho continuaré fent", ha declarat. En el seu cas, ha precisat, considera que pot aportar "moltes coses bones", com ara part de "l'empenta" i "l'optimisme" necessari per continuar amb el procés.

"He de demanar a la gent que no defalleixi, ara no, no podem anar a mitges", ha afirmat. Per això, ha demanat a tothom que doni "un pas endavant", que tots els partits sobiranistes vagin "a la una" i que la població s'animi a anar a votar: "Hem viscut moments d'angoixa, de dubte i incertesa, i ara és hora d'actuar".

Picas ha estat sempre una ferma defensora de la independència de Catalunya i, tot i la polèmica que ha aixecat en repetides ocasions, sempre ha optat per lluir l'estelada en les curses oficials. Ara, doncs, Picas torna a fer el salt a la política, i concorrerà amb la llista republicana en els comicis al Parlament de Catalunya imposats per la força des de Madrid, després que en les anteriors ho fes, en una posició molt més modesta, dins de Junts pel Sí.

Ahir qui anunciava la seva participació era la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell. "Sempre he defensat pacíficament i democràticament el que crec millor per al meu país. Aquest 21D ho continuaré fent des de la candidatura d'ERC", va expressar en una piulada.

ERC ha reservat fins a sis dels nous primers llocs a independents entre els quals destaquen Raül Romeva, la mateixa Carme Forcadell, Toni Comín i la jove escriptora Jenn Díaz.