Corominas s'acomiada del Parlament amb un record als presos: «Haurien de ser a casa»

L'exvicepresident primer del Parlament, amb una llarga trajectòria política, es dedicarà a l'advocacia allunyat de la primera fila política

Lluís Corominas, Marta Pascal i David Bonvehí en roda de premsa
Lluís Corominas, Marta Pascal i David Bonvehí en roda de premsa | PDECat
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:36h
Lluís Corominas ho ha estat pràcticament tot en la política catalana des que va arrencar la seva trajectòria. Dirigent de llarga trajectòria a Convergència, nou anys vicepresident del Parlament al costat d'Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell, ha volgut acomiadar-se de la cambra catalana amb una roda de premsa al costat de Marta Pascal i David Bonvehí, màxims dirigents executius del PDECat. En el seu adeu, ha volgut tenir un record per als presos polítics: "Haurien de ser a casa amb la família".

"Vull agrair a totes les persones que treballen al Parlament, als companys de la mesa i als grups parlamentaris la seva feina", ha recalcat Corominas, que també ha fet un esment al partit en el qual milita per haver-li ofert un espai a les llistes de Junts per Catalunya. "Decideixo no anar-hi, que és un pensament ja fet el 2015", ha remarcat l'expresident del grup parlamentari de Junts pel Sí. La setmana passada va anar a declarar davant del Tribunal Suprem per la declaració de la independència i va poder sortir amb llibertat sota una fiança de 25.000 euros que ja ha estat abonada.

Corominas tenia oberta una causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència, relacionada amb el debat de política general de l'any passat. "No vam desobeir perquè, precisament, en formats així es pot debatre de tot", ha recalcat l'exvicepresident del Parlament, també encausat per rebel·lió, un delicte que pot compirtar trenta anys de presó. "No faré cap declaració sobre això. Respecto la instrucció que està fent el Suprem i em remeto a la declaració que vaig fer. Espero que ben aviat estigui arxivat", ha considerat el dirigent nacionalista.

L'exvicepresident del Parlament ha recalcat els "lligams personals" existents amb Josep Rull, Meritxell Borràs, Jordi Turull i Joaquim Forn, empresonats per ordre de l'Audiència Nacional des de fa dues setmanes. "Hi penso tot el dia. Espero que surtin de la presó, no és just que hi siguin dins. Haurien d'estar fora amb les seves famílies", ha considerat Corominas, que és advocat de formació i que preveu dedicar-s'hi. També ha volgut agrair a Pascal i a Bonvehí la feina feta: "Els he intentat ajudar en tot moment". "Aquest projecte té futur si aquesta generació té ganes de tirar-lo endavant", ha ressaltat el dirigent nacionalista, que els considera "amics personals".