Els encausats del 9-N ja tenen totes les propietats taxades per fer front a la fiança

Així ho revelat l'expresident Artur Mas poques hores abans que acabi el termini per abonar els 5,2 milions d'euros que els reclamen al Tribunal de Comptes

Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC després del judici al 9-N
Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC després del judici al 9-N | Isaac Meler
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:45h
Artur Mas, expresident de la Generalitat encausat pel 9-N, ha assegurat aquest dijous en un esmorzar informatiu que ja té taxades les seves propietats per tal de fer front a la fiança de 5,2 milions d'euros imposada pel Tribunal de Comptes arran del procés de participació. Mas ha indicat que tots els afectats -Irene Rigau, Francesc Homs i Joana Ortega- ja han rebut visites per tal de taxar les seves pertinences de cara a fer efectiu el pagament d'una quantitat que també ha rebut el suport de la caixa de solidaritat.

Tres milions d'euros de la fiança, segons ha explicat Mas, es corresponen amb la despesa dels ordinadors que van servir pel 9-N, que ara funcionen a ple rendiment en escoles catalanes. "La Generalitat no ens ha fet cap reclamació", ha apuntat l'expresident de la Generalitat. A l'esmorzar informatiu també hi havia Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern i una de les responsables de l'operatiu de la consulta.

En cas que els dirigents siguin condemnats, Mas ha indicat que caldrà fer una donació a la Generalitat de tres milions d'euros als quals caldrà sumar un 33% d'impostos.