Arrimadas insinua que buscarà un Govern de Cs, PSC i PP amb suport extern dels «comuns»

La candidata de Cs afirma que només han de segellar que no governaran amb independentistes aquells "partits suposadament constitucionalista que han pactat reiteradament amb els Pujol o els Carod-Rovira"

15 de novembre del 2017
Actualitzat el 16 de novembre a les 9:55h

Inés Arrimadas, en roda de premsa. Foto: Ciutadans


La cap de files de Cs el 21-D, Inés Arrimadas, dubta si el PSC i el PP poden pactar després de les eleccions amb formacions nacionalistes. Així, l'endemà que el candidat dels populars, Xavier García Albiol, proposés a liberals i socialistes acordar per escrit tres punts programàtics que inclou no fer govern amb partits independentistes, Arrimadas ha replicat que convé sobretot per als "partits suposadament constitucionalista que han pactat reiteradament amb els Pujol o els Carod-Rovira". En canvi, ella ha deixat clar que vol liderar un executiu unionista que aspira a tenir el suport extern dels "comuns".

D'aquesta manera, ha asseverat que "tan de bo el PP hagués firmat el pacte conforme no tornaran a pactar amb partits nacionalistes", així com, "després de dos tripartits, és lògic que hi hagi un dubte raonable sobre què farà el PSC", mentre que confia que "ningú tindrà cap dubte" sobre què farà Cs. Així, ha apuntat que, si sumen, allargarà "la mà al PSC i la resta de partits que volen un futur dins de la legalitat" per bastir una alternativa de govern "transversal" on també vol incloure independents.

La dirigent liberal ha apuntat que la seva candidatura ja compta amb "incorporacions de persones amb diferents sensibilitats", però que en l'executiu vol sumar "la resta de partits constitucionalistes", en referència al PSC i el PP. Igualment, també ha desitjat que "els "comuns" puguin plantejar-se deixar governar una alternativa" que pretengui "prioritzar polítiques socials", deixant entreveure que aspiraran al seu suport extern.

Per altra banda, Arrimadas ha constat que "cada cop hi ha més membres del Govern i de la mesa del Parlament que reconeixen davant dels jutges el contrari del que deien en mítings i actes els últims mesos", en referència, per exemple, a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, o la secretària primera, Anna Simó, que ha explicat a NacióDigital que va reconèixer que per ara "la via unilateral cap a la independència és impossible".

Marxa d'empreses

Quant al fet que Forcadell apuntés que la declaració d'independència era "simbòlica", la dirigent liberal ha etzibat que "no van ser simbòliques les més de 2.000 empreses que s'han hagut d'anar, la fractura social i baralles entre amics i companys de feina, el desastre econòmic i social que aquests senyors han produït", i ha denunciat que el de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras és "el Govern que més mal ha fet a la democràcia i als catalans i catalanes". Per això, ha anunciat un "pla de retorn a empreses perquè retornin el més aviat possible", ja que considera l'"única fàbrica que ha d'abandonar Catalunya és la de fer mentides de JxSí i la CUP".

Malgrat tot, ha afirmat que no confia que les declaracions dels dirigents independentistes impliquin un canvi de rumb, ja que "volen seguir allargant el procés" i "seria bo que els catalans no es deixessin convèncer pel discurs del senyor Junqueras i Puigdemont", que "seguiran fent el mateix que el que han fet fins aquí". "Catalunya no es pot permetre quatre anys més de procés", ha insistit, i ha reclamat obrir "una nova etapa de convivència, seguretat jurídica i convivència", ja que, ha afegit: "Els que ens han portat fins aquí seguiran fent el mateix i ens portaran a fer el mateix".