Treballadors d'Economia escriuen a Junqueras: «Et reconeixem com a legítim vicepresident»

Empleats del departament es constitueixen en assemblea "en defensa de les institucions catalanes" i asseveren: "No acceptem ni acceptarem el descarnat atac contra el nostre govern"

Oriol Junqueras, arribant a l'Audiència Nacional.
Oriol Junqueras, arribant a l'Audiència Nacional. | ACN
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:44h
Un grup d'empleats del departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda s'han organitzat com assemblea de treballadors i treballadores "en defensa de les institucions catalanes". Així ho expliquen en una carta que han enviat al titular del departament, Oriol Junqueras, ara en presó preventiva. "Volem comunicar-te, mitjançant aquesta carta, que et reconeixem com a legítim vicepresident", li transmeten en ella.

Igualment, els treballadors denuncien la situació dels membres del Govern que han estat "injustament cessats i vergonyosament privats de llibertat". "No acceptem ni acceptarem el descarnat atac contra el nostre govern", exposen, i exposen que entomaran "aquesta repugnant situació sense perdre l'alè reclamant la llibertat de tots els presos polítics, denunciant l'ofensiva autoritària contra les nostres institucions i refermant el compromís envers la ciutadania catalana entesa com a dipositària de la sobirania del nostre poble".

Així, la carta segueix apuntant que, com a servidors públics, restaran "en la més estricta neutralitat" de cara a les eleccions del 21 de desembre, però, malgrat això, no assumirem "l'absència involuntària" de Junqueras, del secretari general cessat, Lluís Juncà, o de l'anterior secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, cessats o en procés judicial. D'aquesta manera, els treballadors li fan arribar al vicepresident la seva "lleialtat" i el seu "sincer escalf i acompanyament".

Es pot consultar la carta en aquesta piulada de l'assemblea de treballadors: