Carles Riera serà el cap de llista de la CUP el 21-D

L'expresident del CIEMEN podrà encapçalar la llista de la formació de l'esquerra independentista ja que ha estat diputat al Parlament menys d'un any | La decisió es ratificarà a finals de setmana i es treballa en la incorporació del Procés Constituent i el grup d'Albano Dante

Carles Riera, diputat de la CUP
Carles Riera, diputat de la CUP | ACN
13 de novembre del 2017
Actualitzat el 14 de novembre a les 10:20h
Carles Riera serà el cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D, segons han indicat diverses fonts de la formació de l'esquerra independentista a NacióDigital. L'expresident del CIEMEN, que com Anna Gabriel és militant d'Endavant, podrà encapçalar la llista ja que ha estat diputat al Parlament menys d'un any. Hi ha acord intern en que sigui ell qui obri la candidatura, que just en aquestes hores s'està negociant amb diverses variables. Oficialment, la CUP no confirma res i es limita a constatar que el nom de Riera "és una proposta" que hauran de ratificar tots els sectors i els militants el dimecres tot i que ningú nega que sigui la persona més ben posicionada.

Riera va ocupar el número 11 de la llista de la CUP a la demarcació de Barcelona a les eleccions del 27 de desembre. Diverses renúncies van fer que acabés entrant al Parlament l'octubre de 2016 en substitució de Pilar Castillejo.

La formació de l'esquerra independentista, que ahir va decidir presentar-se al 21-D i que compta amb 10 seients a la cambra catalana, no permet als diputats repetir a les llistes però, en aquest cas, es permetrà fer-ho als electes que s'han incorporat a la cambra catalana a partir de mig mandat. És el cas del mateix Riera, de Mireia Vehí i de Xevi Safont-Tria.

Carles Riera va ser un dels portaveus de la Crida, director de la Fundació Randa Lluís Maria Xirinacs i president del CIEMEN, entre altres responsabilitats en l'entorn independentista. Actualment milita a Endavant-OSAN, una de les organitzacions que dona suport a la CUP però es considera que pot ser una persona de consens entre els diversos sectors de l'esquerra independentista.

Les llistes s'han de ratificar aquesta mateixa setmana ja que divendres acaba el termini per presentar-les a la junta electoral central. La CUP negocia internament qui n'ha de formar part mentre intenta concretar la incorporació del sector escindit de Podem encapçalat per Albano Dante Fachin així com Procés Constituent. Les reunions se succeeixen per configurar una llista àmplia de l'esquerra alternativa per impulsar el procés constituent de la República catalana.
 

Carles Riera, diputat de la CUP. Foto: Josep Maria Montaner