Cospedal situa Puigdemont com a «fugitiu» i crida a «no perdonar» l'independentisme

La secretària general del PP, en la presentació de la candidatura de Xavier García Albiol, assegura que el compliment de les lleis és el veritable "dret a decidir" | Reivindica Espanya com una "gran democràcia" i manté que aposta per una "Catalunya espanyola"

12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:59h

María Dolores de Cospedal, en l'acte del PP a Barcelona


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha volgut viatjar a Barcelona per fer costat a Xavier García Albiol en l'arrencada de la precampanya electoral. Els comicis del 21-D són atípics, bàsicament perquè va ser Rajoy qui, amb l'article 155 de la Constitució a la mà, va dissoldre el Parlament i va convocar els catalans a les urnes. A la comitiva de dirigents del PP s'hi ha sumat també la secretària general del partit i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. La intenció dels populars és -com a mínim- mantenir els 11 diputats i fer ombra a a Ciutadans, que de moment és qui treu més rèdit de la intervenció de l'autonomia, que també va dur al cessament a tot el Govern.

Cospedal ha estat l'encarregada d'arrencar l'acte, celebrat a l'Hotel Barceló Sants. "La sala és plena de persones i de símbols que també són molt importants per a nosaltres. Som molts els cors que som aquí per viure un dia molt personal, estem acompanyats de la bandera de la Unió Europea, de la d'Espanya i de Catalunya", ha insistit la secretària general del PP, que ha tret pit del "compromís" de la militància "aquí i arreu d'Espanya". "Som el millor partit d'aquesta terra, ho crec de debò" ha manifestat, al mateix temps que reivindicava una "Catalunya espanyola" i definia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a "fugitiu" de la justícia.

Segons ella, el PP sempre ha "avantposat l'interès general de Catalunya, la convivència, la prosperitat i la convivència als interessos del partit i els nostres personals". "Per això som el millor partit d'aquesta terra i d'Espanya", ha considerat la secretària general, que ha elogiat el paper d'Albiol. "Sabeu com de difícil és ser del PP aquí, des de fa molt de temps", ha apuntat la ministra de Defensa, que ha recalcat que existeix voluntat d'"aïllar" el partit per part d'aquells que impulsen un "discurs únic" al país. Cospedal ha receptat anar "sense por", perquè el PP és qui se sent orgullós d'Espanya.

"Hi ha molta feina al darrere", ha indicat la dirigent popular, que ha apuntat que la cúpula del PP "no està sola" davant de "l'assetjament" -diu- del nacionalisme. "No esteu sols perquè sou el centre del partit a tota Espanya. Formeu part d'un partit moderat, del partit que representa el centredreta espanyol i català millor que ningú. En les reformes constants hi ha el progrés de la societat. I el partit sap què defensa i sap què és", ha recalcat Cospedal, que ha fet una encesa defensa de la independència judicial i del compliment de les lleis, veritable "dret a decidir" de la ciutadania. En aquest sentit, ha considerat que no es pot "perdonar" els qui han dut el país a la divisió, en referència a l'independentisme i el Govern que ha manat els últims mesos.