Guia de la manifestació per la llibertat dels presos polítics

Sis preguntes i sis respostes de la gran moblització d'aquest dissabte a Barcelona

Concentració per la llibertat dels presos polítics aquest dimecres a Barcelona
Concentració per la llibertat dels presos polítics aquest dimecres a Barcelona | Adrià Costa
11 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:44h
L'empresonament de mig Govern i dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural serà el nucli de la manifestació que omplirà aquest dissabte els carrers de Barcelona. Les dues entitats asseguren que volen repetir els èxits que han registrat cada Onze de Setembre dels últims set anys, tot i que aquesta vegada han tingut només deu dies per preparar la mobilització. En repassem totes les claus.

- On és la manifestació?

Les entitats convoquen la ciutadania al carrer Marina de Barcelona, a la confluència amb el carrer Pujades, molt a prop de la Meridiana. No és un espai desconegut per al sobiranisme, ja que va ser en aquesta avinguda on s'hi va celebrar la manifestació de la Diada del 2015.
 

Mapa de la manifestació d'aquest dissabte Foto: @omnium


- A quina hora és la convocatòria?

A les cinc de la tarda arrencarà la marxa, tot i que els actes relacionats amb a manifestació -parlaments, accions simbòliques- no acabaran fins unes hores més tard.

- On acaba la marxa?

A l'Avinguda Icària de Barcelona. És la primera vegada que una manifestació sobiranista es clou en aquest escenari de la capital catalana, a tocar del mar.

- Qui farà els parlaments?

El tancament de la manifestació comptarà amb la presència d'Agustí Alcoberro, president de l'ANC, i de Marcel Mauri, portaveu d'Òmnium. També poden prendre la paraula familiars dels presos polítics i dels membres del Govern exiliats a Brussel·les.

- Qui encapçala la marxa?

Hi haurà dues capçaleres. Una de simbòlica, amb els familiars, i una altra amb representants polítics i de les entitats.

- Quants autocars hi ha contractats?

Segons l'últim recompte, n'hi ha pràcticament 600 de contractats. Es tracta d'un terç dels que es van desplaçar a Barcelona en l'última Diada.

A continuació, el vídeo complet de la presentació de la manifestació per part d'Agustí Alcoverro (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium Cultural).