Podem Lleida anuncia la seva dissolució per les «imposicions» d'Iglesias i Echenique

La formació assegura que ja no és una eina per canviar el règim del 78 i diu que els dos líders tenen "actituds autoritàries"

11 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:13h

El líder de Podem, Pablo Iglesias Foto: Europa Press.


El cercle de Podem a les Terres de Lleida ha anunciat aquest divendres que es dissol com a formació a causa de les voluntats de control que hi ha per part dels dirigents de la formació. En un comunicat, el partit lleidatà assegura que Podem "ja no és aquella eina que molts pensàvem que faria possible acabar amb el règim del 78" i carrega contra "la deriva impositiva de Madrid que es va materialitzar amb la destitució del Comitè de Garanties".

En aquest sentit, ataca les "actituds autoritàries" de Pablo Iglesias i Pablo Echenique, critíca que les llistes electorals de cara al 21-D s'hagin fet sense primàries i lamenta la "ingerència inacceptable" que suposa el fet que des de Madrid s'hagin agafat les regnes de la formació a Catalunya.

Els membres del cercle asseguren que no se senten identificats amb aquesta forma de fer política, motiu pel qual anuncien que es donen de baixa del partit i dissolen la formació a la demarcació. 

El comunicat de Podem Terres de Lleida

Ja fa temps que Podemos ha deixat de ser aquella eina que molts pensàvem que faria possible acabar amb el règim del 78, amb la qual podríem donar-li la volta al tauler i acabar amb la corrupció i la desigualtat social. Ja no és una organització transversal.
 
Últimament la deriva impositiva de l’organització a Madrid es va materialitzar amb la destitució del Comitè de Garanties per que havia denunciat l’incompliment dels acords de Vistalegre II y ara pocs mesos després aquesta actitud autoritària de Pablo Iglesias i Pablo Echenique a aterrat a Catalunya imposant una consulta sense les mínimes garanties legals, que incompleix els estatuts i els documents interns votats pels inscrits i que els militants ja havíem contestat negativament provocant la dimissió del Secretari General per no acatar les imposicions que l’obligaven a acceptar a anar a les eleccions amb Catalunya en Comú. 

També ens hem assabentat que les llistes per concórrer a les eleccions del pròxim 21 D, ja estan confeccionades, la qual cosa suposa una greu irregularitat, ja que els estatuts de Podemos fixen la realització prèvia de primàries per elegir els candidats. 

Entenem que aquesta ingerència és totalment inacceptable per a un partit que vol construir les seves estructures i prendre les decisions de baix a dalt donant el protagonisme a les bases. 

I finalment la imposició d’una gestora des de Madrid per dirigir Podem Catalunya sense tenir en compte als inscrits catalans és una altra prova de que què les formes d’organització i presa de decisions no es diferencien de la resta de partits i amb una dinàmica opaca i manca total de transparència. 
El Cercle de Podem TERRES DE LLEIDA lamenta profundament aquesta situació i em acordat entre totes que l’única sortida raonable és dissoldre definitivament el cercle i tramitar la baixa com a inscrites a Podemos, ja que no ens sentim identificats amb aquesta forma de fer política i amb el projecte actual de Podemos. Avui, Podemos no és per a nosaltres el partit al qual ens vàrem integrar a l’agost del 2014 i, per tant, no té cap sentit seguir representant-lo.
 
Salut.