Els familiars dels presos polítics encapçalaran la gran manifestació de dissabte

Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural, presenten els detalls de la mobilització, que transitarà pel carrer Marina de Barcelona fins a l'Avinguda Icària | Les entitats esperen replicar les xifres d'assistència que es registren cada Onze de Setembre

Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, en roda de premsa
Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, en roda de premsa | ANC
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:38h
"Serà una manifestació en la qual tothom que estimi la democràcia s'hi sentirà còmode", ha assegurat aquest matí el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en la roda de premsa de presentació de la gran manifestació que preparen juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de cara a aquest dissabte per l'alliberament dels presos polítics. El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha volgut -com Mauri- enviar un record a les persones que són a la presó i també als membres de la mesa del Parlament que aquest dijous declaren davant del Tribunal Suprem i afronten l'amenaça de presó.

El punt d'arrencada de la capçalera és la confluència entre Marina i la Meridiana, i s'avançarà fins a l'Avinguda Icària, que és on hi haurà els escenaris. Hi haurà una capçalera d'honor amb els familiars dels presos polítics, ha informat.

Segons Alcoberro, la manifestació és "molt ambiciosa", perquè s'intenta portar a Barcelona "la quantitat de gent que es desplaça per les Diades nacionals". "En el cas dels Onze de Setembre ho organitzem durant mesos, i aquí ho hem fet amb deu dies", ha destacat el dirigent de l'Assemblea, que malgrat tot ha indicat que la gent està "molt mobilitzada". La manifestació serà al carrer Marina, amb la Sagrada Família al darrere.