Puigdemont crea una estructura estable per coordinar les accions del Govern des de Bèlgica

El president i els consellers a l'exili criden en una carta a "sostenir la democràcia" contra "un Estat embogit"

Puigdemont i els consellers a l'exili assisteixen a l'acte dels alcaldes a Brussel·les
Puigdemont i els consellers a l'exili assisteixen a l'acte dels alcaldes a Brussel·les | NacióDigital
08 de novembre del 2017
Actualitzat el 09 de novembre a les 10:52h
El president Carles Puigdemont ha anunciat la creació d'una estructura estable per "coordinar les accions del Govern". Ho ha assegurat en una "Carta des de Bèlgica" amb la qual ell i els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

En el missatge enviat, el president i els consellers afirmen el compromís que tenen de preservar la legitimitat de les eleccions del 2015 i protegir les institucions catalanes amenaçades, tot assegurant que "som un Govern legítim i tenim un Parlament legítim", i que així ho ha de reconèixer la comunitat internacional.  

En el text s'apel·la a la ciutadania a "sostenir la democràcia" i actuar amb coratge, fermesa i indignació, i alhora des d'una actitud de pau i respecte, "com a millor actitud per guanyar el combat que ens planteja un Estat embogit i descontrolat". Els autors subratllen "el nostre compromís amb els valors d'Europa", que "és més fort que mai, perquè tots plegats ens necessitem, perquè volem enfortir una Europa de ciutadans que tinguin capacitat de vèncer les pors i les amenaces".

Puigdemont i els consellers afirmen que el full de ruta per als propers dies és ben clar: defensar la democràcia i aconseguir l'alliberament dels presos polítics, que "representen, a hores d’ara, la vostra dignitat individual i col·lectiva". Criden a fer fora democràticament de les institucions els qui se n'han apoderat amb "un cop d'estat" i fan una crida a participar massivament en la Diada Nacional per la Llibertat convocada per aquest dissabte i també en les eleccions del 21-D, que defineixen com "un repte imposat per l'Estat".