PDECat i PSC suspenen l'acord de govern a Sant Cugat amb el 21-D a l'horitzó

Les dues formacions prenen la decisió per la “moltíssima tensió” que s’espera en les properes setmanes | Obren la porta a tornar-se a trobar un cop passats els comicis del 21-D

06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:36h

Mercè Conesa i Pere Soler, aquest dilluns en roda de premsa a Sant Cugat. Foto: Albert Segura


El PDECat i el PSC de Sant Cugat del Vallès han justificat aquest dilluns la decisió presa divendres de suspendre l’acord de govern local que mantenien al municipi vallesà. Així es va acordar després que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat eleccions al Parlament de Catalunya per al proper 21 de desembre, i davant la possibilitat que es generi "moltíssima tensió", segons l’alcaldessa, Mercè Conesa.

Tant la batlle com l’encara tinent d’alcalde socialista, Pere Soler, defensen que no han rebut pressions de les seves respectives formacions, motiu pel qual consideren que la suspensió dels acords responen a buscar el millor per la ciutat de Sant Cugat. Les dues forces van acordar al gener d’aquest any teixir una aliança ferma i incorporar l’únic regidor del PSC al ple a l’equip de govern, una decisió, segons Conesa, encertada pels bons resultats que ha tingut el pacte.

"En Pere Soler es mereix tot el respecte per l’actitud del PSC fins el moment i per la seva posició com a soci de govern", ha assenyalat Conesa. En aquest sentit, ha remarcat que la decisió es deu a les "circumstàncies excepcionals de viu el país".

La decisió passa per suspendre l'acord, però no trencar-lo. Per això, es deixa la porta oberta a una nova entesa passada la cita electoral del 21-D. "Malgrat les diferències, el PSC de Sant Cugat ha condemnat les càrregues policials, es empresonaments del Govern i de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i ha tingut una actitud contrària a l’aplicació de l’article 155", ha explicat Conesa.

Pel seu cantó, Soler ha posat en relleu que ni ell ni el PSC estan a favor de l'empresonament dels membres del Govern. "El PSC no ha votat l’aplicació de l’article 155, ha reprovat les actituds de la Fiscalia i la situació que es dona en els jutjats, és una situació desproporcionada, no l’entenem, ni DUI, ni 155, seguirem treballant per la construcció en el marc d’una Espanya federal i per modificar la Constitució", ha justificat.

Soler ha apuntat que l'objectiu del PSC passava per "intentar aportar estabilitat al govern, a la ciutat, amb una actitud sempre constructiva".

Una llista de país

Amb la mirada posada al 21-D, l'alcaldessa ha manifestat la seva posició favorable a constituir una llista de país sobiranista. "Crec encertat demanar aquesta llista unitària, és com hem de mostrar la fortalesa transversal, encapçalada per Carles Puigdemont, incorporant persones privades de llibertat per garantir que tindran els seus drets salvaguardats", ha apuntat la també presidenta del Consell Nacional del PDECat.