Puigdemont carrega contra el «cop» a les eleccions del 21-D i exigeix a Europa que reaccioni

El president de la Generalitat, en una declaració institucional des de Brussel·les, assegura que la repressió serà "llarga i ferotge" i reclama l'alliberament dels consellers empresonats

Carles Puigdemont, en el missatge des de Brussel·les
Carles Puigdemont, en el missatge des de Brussel·les | NacióDigital
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:45h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet aquest dijous una declaració institucional des de Brussel·les per reaccionar a l'empresonament dels membres del Govern als quals ha empresonat l'Audiència Nacional aquest dijous. Ha carregat contra el "cop" a les eleccions del 21-D i ha exigit a Europa que reaccioni davant la situació que es viu a Catalunya, que ha definit com a "repressió llarga i ferotge".

"Entre barrots, el Govern legítim de Catalunya és més digne que els il·lusos empresonadors", ha recalcat el dirigent nacionalista, que ha gravat el missatge des de Bèlgica. Allà l'acompanyen quatre consellers -Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret-, contra els quals la Fiscalia ha demanat una ordre europea de detenció. "En lloc d'apostar pel diàleg, el govern espanyol aposta per la violència policial i per la repressió", ha destacat Puigdemont en un missatge institucional breu en què ha qualificat de "molt greu error" la decisió de l'Audiència Nacional.

Segons ell, les eleccions del 21-D es desenvoluparan en un "clima d'empresonaments inacceptable" en l'Europa democràtica. "Això ja no és un afer intern", ha recalcat el dirigent nacionalista. "Cal que la comunitat europea s'adoni del perill d'aquestes actituds ", ha afegit Puigdemont.
 
El "clan del 155"

A través de Twitter, Puigdemont ha carregat contra l'Estat per haver engarjolat dirigents polítics "per les seves idees" i per haver estat "lleials" al mandat del Parlament. "El clan furiós del 155 ens vol a la presó. El clam serè dels catalans serà de llibertat", ha ressaltat.
 
Contra tots ells, la jutge Carmen Lamela medita una euroordre de detenció per tal que es presentin a declarar davant la justícia espanyola. El president va assegurar que no tornaria a Barcelona fins que no disposés de garanties per un "judici just".