Puigdemont: «El clan furiós del 155 ens vol a la presó; el clam serè dels catalans és de llibertat»

El president de la Generalitat és a la capital belga acompanyat de Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret

02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:40h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà una declaració institucional des de Brussel·les per reaccionar a l'empresonament dels membres del Govern als quals ha empresonat l'Audiència Nacional aquest dijous. Així ho assenyalen a NacióDigital fonts  consultades. Puigdemont és des de dilluns Bèlgica i l'acompanyen quatre consellers: Toni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura).

A través de Twitter, Puigdemont ha carregat contra l'Estat per haver engarjolat dirigents polítics "per les seves idees" i per haver estat "lleials" al mandat del Parlament. "El clan furiós del 155 ens vol a la presó. El clam serè dels catalans serà de llibertat", ha ressaltat.
 
Contra tots ells, la jutge Carmen Lamela medita una euroordre de detenció per tal que es presentin a declarar davant la justícia espanyola. El president va assegurar que no tornaria a Barcelona fins que no disposés de garanties per un "judici just".