​Els guàrdies civils desplaçats a Catalunya estudien denunciar a Europa la seva «situació humiliant»

Les vuit associacions del cos demanen una reunió urgent amb el director general, José Manuel Holgado

Redacció
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:28h

El vaixell amb la policia espanyola al port de Barcelona. Foto: Albert Alemany


Totes les associacions de guàrdies civils -AUGC, AEGC, ASESGC, UniónGC, UO, IGC, APROGC i IGC- han enviat una carta al director general del cos, José Manuel Holgado, on denuncien la “situació humiliant” dels agents desplaçats a Catalunya, segons publica el 3/24. Les vuit entitats es plantegen denunciar les condicions de feina davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, el Parlament Europeu.

Per tot plegat, han demanat una reunió urgent amb el director general per abordar problemes com la durada del desplegament, la incertesa sobre la seva finalització, la suspensió del règim de jornada i permisos o la previsió inexistent dels relleus.

Els agents es queixen de les condicions dels allotjaments, "que no compleixen els estàndards mínims de salut i higiene en el treball, i la falta de pagament de totes les compensacions promeses o de les indemnitzacions pels serveis prestats". I això genera “intranquil·litat, desmotivació i sentiment d'engany,”, segons les associacions.

L'estada dels agents de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya s'ha anat allargant des que van arribar per evitar el referèndum de l'1 d'octubre. En principi, els vaixells de Barcelona es quedaran fins al 17 de novembre.
Arxivat a