Junqueras i sis consellers declararan avui a l'Audiència Nacional

Els set membres del Govern han acordat respondre només les preguntes dels seus advocats

Una reunió del consell executiu del Govern
Una reunió del consell executiu del Govern | ACN
01 de novembre del 2017
Actualitzat el 02 de novembre a les 5:57h
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundó i Dolors Bassa declararan aquests dijous davant l'Audiència Nacional acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Aquests set dirigents del Govern ja s'estan desplaçant cap a Madrid per comparèixer demà davant de la jutge Carmen Lamela, que dimarts va citar el Govern en ple. D'altra banda, el president Carles Puigdemont i els consellers Antoni Comín, Meritxell Borras, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig continuen a Brussel·les i és previst que demanin de declarar des de la capital belga. 

Els dirigents del Govern han acordat que només respondran les preguntes dels seus advocats. En el cas dels consellers del PDECat, contestaran a les preguntes de l'advocat Jaime Alonso Cuevillas, que també defensa el president Puigdemont. Els dirigents d'ERC contestaran a les preguntes d'Andreu van der Eyden, advocat de Carme Forcadell. Tot el Govern ha acordat unitat d'acció i estan en contacte permanent, segons ha pogut saber NacióDigital. 

Durant el dia d'avui, els consellers han rebut les citacions per declarar. Aquestes citacions, però, fan referència a la totalitat del Govern. Alguns dirigents de l'executiu han informat a través de Twitter que havien rebut la notificació. Tots ells, denunciant que se'ls ha avisat amb molt poca antel·lació i posant en qüestió l'estat de dret a Espanya. 

Amb tot, els set membres del Govern declararan davant Lamela i és previst que la Fiscalia demani presó per Puigdemont i la resta de consellers, excepte Santi Vila, que va dimitir el dia abans que el Parlament aprovés la declaració d'independència. 

D'altra banda, i també en clau judicial, els membres sobiranistes de la mesa del Parlament ja han estat citats i han afirmat que aniran declarar demà al Tribunal Suprem. Carme Forcadell, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i l'ex-vicepresident de la mesa Lluís Corominas han rebut la notificació aquest matí al Parlament i dijous al matí seran a Madrid.