El primer ministre belga, sobre Puigdemont: «Serà tractat com qualsevol ciutadà europeu»

Charles Michel, en un comunicat, recalca que el president de la Generalitat no ha estat convidat pel govern belga | Insisteix que el conflicte català s'ha de resoldre dins del dret "nacional i internacional"

Charles Michel
Charles Michel | Europa Press
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:11h
Charles Michel, primer ministre belga, s'ha referit oficialment a la presència de Carles Puigdemont a Brussel·les en un comunicat oficial. "Serà tractat com qualsevol ciutadà europeu", ha apuntat Michel, que ha indicat que el president de la Generalitat tindrà els mateixos "drets i deures" que les persones establertes a la capital comunitària. El dirigent belga ressalta que va ser informat ahir de la presència de Puigdemont i ha volgut deixar clar que en cap cas ha estat convidat per l'executiu que lidera.

Michel, un dels dirigents europeus que han cridat més insistentment al diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre el conflicte polític existent, apel·la de nou a la legalitat "nacional i internacional" per abordar la qüestió. El primer ministre belga, de passada, deixa clar que mantindrà contactes diplomàtics amb el govern espanyol davant les "ciscumstàncies actuals". A l'aparell exterior de Mariano Rajoy no va agradar gens ni mica la tebior de Bèlgica en les jornades posteriors a la violència policia de l'1-O.