La CUP demana al Govern «accions» en defensa de la República des de Barcelona o Brussel·les

Els anticapitalistes demanen "confrontar" les eleccions "il·legítimes" del 21-D | La diputada Mireia Boya demana als "comuns" que no avalin els comicis "en un context de normalitat democràtica" perquè es convoquen sota "repressió"

30 d'octubre del 2017
Actualitzat el 31 d'octubre a les 9:11h

Mireia Boya, diputada de la CUP Foto: ACN


La CUP demana al Govern de Carles Puigemont que faci "accions" de defensa de la República ja sigui des de Barcelona o des de Brussel·les. "Demà és dimarts i hi ha un consell de govern que s'ha de fer i prendre decisions republicanes. S'han d'aprovar els primers decrets llistats a la proposta de resolució aprovada", ha advertit la diputada de la CUP Mireia Boya.

Els anticapitalistes han demanat "transparència i determinació" a Puigdemont i els membres dels seu executiu i ha lamentat la "desconnexió absoluta" dels darrers dies. Consideren que ells són precisament els que han d'estar al capdavant d'una "desobediència" en la qual també hi han de participar els treballadors públics i els ajuntament. "Encoratgem els treballadors públics a que no acatin des del seu lloc de treball", ha dit Boya. De fet, ha apuntat que preparen una mobilització de cara als pròxims dies.

Davant les eleccions convocades i a les quals ERC i el PDECat ja han avançat que es presentaran per combatre el 155 i defensar la República, la CUP ha considerat que la convocatòria electoral és "il·legítima" i es fa en un context de "repressió". Els anticapitalistes consideren que s'ha de "confrontar" el 21-D i no aclareixen si això vol dir que estarien disposats a fer-ho amb una candidatura ja sigui conjunta amb els altres partits independentistes o per separat. "L'acció de la CUP és que cada dia, també el 21 de desembre, serà jornada de lluita republicana", ha assegurat.

Dard a Catalunya en Comú

En tot cas, Boya sí ha llançat un dard a Catalunya en Comú, liderat per Xavier Domenech, perquè considera que per motius "electoralistes" està avalant el 21-D en un "marc de normalitat democràtica" . "El país està per sobre del partit. No són unes eleccions democràtiques, són il·legítimes i ens les imposen en un context de repressió", ha sentenciat Boya, que ha subratllat la "rapidesa" amb la qual els "comuns" han anunciat que es presentarien.

Pel que fa a les querelles pel delicte de rebel·lió que ha presentat la Fiscalia contra els membres del Govern i de la mesa del Parlament, la CUP ha exhibit el seu "suport i escalf" i ha demanat que no s'oblidi tampoc que els presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, estan empresonats.