El PDECat confirma que concorrerà a les eleccions per combatre el 155

La coordinadora general Marta Pascal assegura que buscaran "la millor fórmula per aconseguir que l'independentisme guanyi per majoria absoluta"

30 d'octubre del 2017
Actualitzat el 31 d'octubre a les 8:41h

El comitè nacional del PDECat Foto: Sergi Camara


El PDECat confirma que es presentarà a les eleccions del 21-D. Ho farà, ha argumentat, per tombar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució però també per preservar el capital acumulat l'1-O. Així ho ha explicat la coordinadora general del partit, Marta Pascal, que ha assegurat que a hores d'ara estan treballant en buscar "la millor fórmula" per aconseguir que l'independentisme guanyi per "majoria absoluta" en aquestes eleccions. Pascal ho ha anunciat després de la reunió del comitè nacional del PDECAT que s'ha celebrat sense la presència de Puigdemont, que hores d'ara és a Brussel·les.

"Senyor Rajoy, ens veurem a les urnes", ha dit Pascal en to desafiant. Ha afegit que les urnes "són una oportunitat" i una "opció" per defensar el projecte de país que té el seu partit. "Hem de dir-li a l'estat espanyol que no acceptem el plebiscit del 155 i que no estem disposats a perdre tot allò que tenim", ha defensat. Tot i admetre que el temps és molt just per triar un candidat, Pascal ha volgut treure ferro al dilema sobre si els partits independentistes concorreran junts o separats. "El debat sobre la fórmula és el menys important", ha dit.

Després de conèixer la querella per rebel·lió que ha presentat la Fiscalia contra el Govern de Puigdemont i els membres sobiranistes de la mesa del Parlament, Pascal ha assegurat que s'ha tornat a demostar que l'estat espanyol "té al·lèrgia a la democràcia" i que respon amb una "contundència judicial mai vista a l'Europa del segle XXI". Pascal ha insistit que no deixaran "sols" els querellats i que combatran "amb totes les forces" l'ofensiva judicial.

Reunió sense Puigdemont

La reunió l'han encapçalat el president i la vicepresidenta del PDECat, Artur Mas i Neus Munté -respectivament-, la coordinadora general, Marta Pascal, i el coordinador d'Organització, David Bonvehí. També hi ha assistit el president del grup parlamentari de JxSí, Lluís Corominas, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el líder del PDECat a Barcelona, Xavier Trias, i els dirigents del PDECat a Madrid Carles Campuzano, Jordi Xuclà, Germà Bel i Sergi Miquel, entre d'altres. La formació debat l'escenari de les eleccions del 21-D convocades pel president espanyol, Mariano Rajoy, a més d'altres qüestions.

La reunió ha començat pels volts de les 11:00 hores del matí, i Rull ha abandonat la seu del PDECat a dos quarts de dotze del migdia. Conesa també ha marxat poc després. Està previst que en acabar la reunió del Comitè Nacional hi hagi un contacte amb la premsa.
 

Josep Rull, arribant al comitè nacional del PDECat. Foto: Sergi Càmara.