Borrell demana que la justícia «faci aviat la seva feina» contra el Govern de Puigdemont

L'exministre socialista carrega contra el "totalitarisme" de Junqueras i l'"ambigüitat" d'Ada Colau

Josep Borrell a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona el passat 8 d'octubre
Josep Borrell a la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona el passat 8 d'octubre | Adrià Costa
29 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:05h
L'exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, ha estat, de nou, un dels més ovacionats durant els discursos de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana per defensar la unitat d'Espanya. L'exdirigent socialista ha agafat el micròfon enmig de la concentració al Passeig de Gràcia per reivindicar que la "justícia faci aviat la seva feina i demani responsabilitats" al Govern de Carles Puigdemont, a qui acusa d'haver fet "mal a Catalunya". 

Borrell també ha carregat contra el vicepresident Oriol Junqueras, a qui ha acusat de "totalitari", i contra l'alcaldessa Ada Colau, a qui li ha retret la seva "ambigüitat" i el fet que hagi considerat l'aplicació del 155 com un "cop a la democràcia". L'exministre ha assegurat que no li reconeix "el dret" de Puigdemont de parlar en nom dels catalans.

"Hem de tenir serenor i recosir ferides", ha insistit Borrell, que ha demanat a tots els catalans que vagin a votar a les eleccions del 21 de desembre. "Aquesta vegada ningú es quedarà a casa seva. Anirem a votar com a ciutadans que saben que del seu vot en depèn la història", ha proclamat.