Pedro Sánchez avala Rajoy i diu que «Catalunya seguirà sent Espanya»

El secretari general socialista diu que "l'estat social i de dret no tolerarà" la independència

27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:06h
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha expressat el seu "profund rebuig" del partit a la proclamació de la República catalana. Ha dit que el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras són "els principals responsables de la fractura de la societat catalana". Segons ell, el "bloc secessionista" traeix el camí engegat pels catalans i espanyols que van deixar enrere el franquisme. Davant de la proclamació de la República catalana, Sánchez ha dit que "l'estat social i de dret no ho pot tolerar i no ho tolerarà". "Catalunya seguirà sent Espanya", ha proclamat.

El líder socialista ha explicat que des de l'inici del procés, el PSOE ha apostat pel diàleg per rsoldre el conflicte. Ha expressat les seves discrepàncies polítiques amb Mariano Rajoy, però ha deixat ben clar que no hi ha diferències quan es tracta de respondre a l'intent de fracturar la integritat territorial de l'estat. Avui el grup socialista ha votat amb el PP l'aplicació de l'article 155, junt amb Ciutadans. 

Ha dit que volen representar "l'Espanya de la reconciliació" i la necessitat de recuperar la concòrdia. Ha acusat els dirigents sobiranistes de no haver estat lleials al seu poble i alhora ha repetit diverses vegades en esmentar les paraules diàleg i política. Sánchez ha fet un discurs propi d'un partit del règim del 78 que, enfront del desafiament que representa la declaració d'independència de Catalunya, fa pinya amb l'executiu sense matisos.