El ple del Parlament es manté i arrencarà a les sis de la tarda

La junta de portaveus s'ha reunit per ajornar l'inici de la sessió en què es decidirà si es fa o no una declaració d'independència

Els diputats del PP, entrant al Parlament de Catalunya
Els diputats del PP, entrant al Parlament de Catalunya | Josep Maria Montaner
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:24h
El ple del Parlament en el qual es podria declarar la independència es manté i arrencarà a les sis de la tarda. Així ho ha decidit la junta de portaveus, que s'ha reunit en ple desconcert sobre si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocaria o no eleccions. Finalment, la reunió ha acabat just abans que el president català anunciés que no convocava eleccions perquè no té "garanties" que, a canvi, es retiri l'aplicació del 155.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia comunicat verbalment que el ple ajornava el seu inici, però Ciutadans s'hi oposava. És per això que la presidenta finalment ha optat per reunir la junta de portaveus i sotmetre-ho a votació. "Això és esperpèntic", deien en sortir de la trobada els dirigents del grup liderat per Inés Arrimadas.

Tot i que s'ha arribat a dir que el ple no es celebraria perquè Puigdemont estava disposat a convocar eleccions, finalment sí es manté tal i com estava dissenyat. Arrencaran els sol·licitants del ple, Junts pel Sí i la CUP, durant un temps de 30 minuts. Després serà el torn de Puigdemont durant un temps il·limitat i, després d'una breu interrupció, serà el torn de la resta de grups. 

Es preveu que sigui demà quan es presentin i es votin les propostes de resolució, entre les quals es podria incloure la declaració d'independència.