La CUP demana a Puigdemont que no sigui «deslleial» als votants de l'1-O

Els anticapitalistes alerten que anar a unes eleccions autonòmiques serà un "acte de vassallatge" al govern espanyol

Els diputats de la CUP Carles Riera i Mireia Boya, aquest matí al Parlament
Els diputats de la CUP Carles Riera i Mireia Boya, aquest matí al Parlament | Sara González
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:35h
La pressió sobre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ve de totes bandes a poques hores d'arrencar el ple al Parlament decisiu per donar resposta a l'aplicació del 155. Si bé a hores d'ara el president medita fer marxa enrere i convocar unes eleccions, la CUP l'ha advertit que si tira endavant aquesta proposta serà "deslleial" als més de dos milions de persones que van votar al referèndum de l'1-O.

El diputat de la CUP Carles Riera ha explicat que la seva formació no està participant de les reunions que en les últimes hores ha convocat Puigdemont al Palau de la Generalitat però que a les trobades que l'independentisme ha fet els darrers dies hi ha "l'acord unívoc i unànime" per anar a una declaració de la República i l'inici del procés constituent.

"Sembla ser que tot torna a estar obert i guanyen pes unes eleccions autonòmiques anticipades", ha lamentat Riera, que ha insistit que "encara hi ha temps per canviar" i no prendre una decisió que, sota el seu judici, seria "errònia" perquè s'estaria desatenent el mandat de l'1-O. 

La CUP s'ha expressat amb duresa i ha advertit el president que si convoca eleccions autonòmiques serà un "acte de vassallatge" al govern de l'estat espanyol, les forces policials i l'Íbex 35.

En tot cas, el secretariat nacional dels anticapitalistes es reunirà aquest dijous al vespre per analitzar el nou escenari, ja havent escoltat el discurs de Puigdemont i la seva proposta, que previsiblement passarà per convocar eleccions. Les executives del PDECat i ERC s'han reunit abans del discurs -ja en coneixien el contingut, ja que s'hi havien reunit-, mentre que el secretariat nacional de l'ANC també es trobarà de forma extraordinària al vespre.