Totes les mesures de l'aplicació del 155 contra les institucions catalanes

Mariano Rajoy anuncia l'ordre de destituir el president de la Generalitat i tot el Govern així com intervenir el Parlament de Catalunya

Mariano Rajoy anunciant la suspensió de l'autonomia
Mariano Rajoy anunciant la suspensió de l'autonomia | Moncloa
21 d'octubre del 2017
Actualitzat el 22 d'octubre a les 14:02h
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha detallat aquest dissabte les mesures que el seu executiu ha aprovat contra les institucions catalanes a partir de l'aplicació de l'article 155. El líder del PP ha consensuat aquestes decisions amb el PSOE i Ciutadans, i les posarà en marxa la setmana vinent un cop hagin passat pel Senat. 

​Les mesures per aplicar l'article 155

 Cessament del president Carles Puigdemont i de tot el Govern de la Generalitat.

 Assumir el control del Parlament i convocar eleccions en un termini màxim de sis mesos. El president espanyol ha assegurat, però, que la seva idea és convocar-les "quan es recuperi la normalitat". El PSOE ha parat del proper mes de gener.

 La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no podrà proposar candidat a la presidència de Catalunya ni tampoc plantejar plens d'investidura. Tampoc no podrà proposar mesures que siguin contràries a la Constitució. ​En el cas que això passi, l'executiu de Rajoy tindrà 30 dies per vetar-les. 

El Parlament no es dissoldrà, però només tindrà funcions representatives.

Prendre el control de TV3 i Catalunya Ràdio, que passaran a estar controlats pels gestors que ordeni el govern espanyol. La vicepresidenta ha anat desgranant una per una les decisions que ha pres l'executiu de Madrid, entre les quals s'hi troba la intervenció dels mitjans públics catalans. El govern espanyol ha anunciat que intervindrà en la gestió de la televisió pública catalana amb l'objectiu de donar "informació objectiva, veraç i equilibrada".

Tornar Catalunya a la legalitat aplicant la Constitució i l'Estatut d'Autonomia. La Generalitat, ha dit Rajoy, actuarà sota les directrius dels òrgans designats pels ministeris del govern espanyol.

 Els Mossos d'Esquadra també es podran veure afectats per les mesures que ha anunciat Rajoy. En aquest sentit, els documents de la Moncloa apunten a una substitució de la policia catalana per la Guàrdia Civil o la Policia Nacional "si és necessari". Des de l'executiu espanyol també preveu "acordar el desplegament de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Catalunya" en coordinació amb els Mossos, en el cas que no siguin rellevats de les seves competències.

A continuació, totes les mesures recollides en el document distribuït per La Moncloa.
 

Mesures de l'article 155 by naciodigital on Scribd