Els treballadors del MACBA suspenen la vaga després de 65 dies

El sindicat SUT manté la vaga de l'Arxiu Històric, a la qual s'afegiran els empleats de la Fundació Miró subcontractats a l'empresa Ciut'art a partir del pròxim dimarts.

Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:49h
Punts final cautelar a la vaga indefinida en el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). De bracet amb l'Arxiu Històric de la ciutat portaven aturats per les condicions laborals dels treballadors subcontractats per l'empresa Ciut'art.

Tal com ha informat el sindicat SUT, ha decidit suspendre cautelarment la vaga en vista del compromís dirigit als treballadors de la nova adjudicatària del servei al MACBA, MagmaCultura. De fet, a partir d'aquest dissabte MagmaCultura serà l'encarregada dels serveis de recepció, venda d'entrades i educadors al MACBA. El museu ha explicat que MagmaCultura ha procedit a la subrogació a tot el personal d'alta en el servei, a augmentar el salari i mantenir jornades i horaris de treball.

A l'Arxiu Històric, però, les coses encara no arriben a bon port. El sindicat ja ha assenyalat que es manté la vaga i. a més, ha anunciat que els empleats de la Fundació Miró subcontractats a l'empresa Ciut'art s'hi afegeixen a partir del pròxim dimarts. Això afecta els que treballen en l'atenció al públic, control de sales i recepció d'aquest museu.
Arxivat a