L'exdirector general de la Unesco Mayor Zaragoza demana una trobada Espanya-Catalunya

Exministre d'Educació i Ciència d'un govern de la UCD durant la Transició, adverteix de la gravetat de la situació i reclama una reunió "sense condicions ni apriorismes"

18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:59h
Continuen els posicionaments de personalitats de nivell internacional en favor d'una sortida negociada al conflicte entre Catalunya i l'Estat. Ara ha estat l'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, qui ha demanat la celebració d'una reunió bilateral i "sense condicions ni apriorismes" entre els governs català i espanyol per abordar una sortida política al conflicte. Precisament va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui en la seva resposta al requeriment del govern espanyol va demanar, dilluns passat, una trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy.

Mayor Zaragoza afirma que "mai és tard" per "abordar amb serenitat els problemes" i alerta que si no s'hi troba solució "a temps", aquests problemes poden conduir a "situacions indesitjables per a tothom". Qui va ser el màxim dirigent de la Unesco recorda que és "fonamental i urgent" una reunió de totes dues parts. També demana "serenitat i altura de mires" per arribar a conclusions que permetin evitar "les greus conseqüències que podrien derivar-se".

Mayor Zaragoza va ser entre 1987 i 1999 director general de la Unesco, l'agència de les Nacions Unides per a temes de cultura, educació i ciència. Polític de llarga trajectòria, va ser membre de la UCD d'Adolfo Suárez durant la Transició i eurodiputat, i va exercir com a ministre d'Educació i Ciència. Va fer després una evolució cap a posicions progressistes i actualment és president de la Fundació Cultura de Pau i copresident de l'Institut Universitari de Drets Humans, Democràcia i Cultura de Pau i No violència.