Dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l'1-O

L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies

Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:01h

Votants de l'1-O davant de la policia espanyola. Foto: Martí Urgell


L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que s'han presentat dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l’1-O, segons explica RAC 1. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va posar el crit al cel fa uns dies, en una entrevista a la mateixa emissora: “A Barcelona, milers de ciutadans es van veure amenaçats en els seus drets i llibertats. Alguns amb agressions greus físiques i sexuals. Ens han arribat diferents testimonis de dones que van patir agressions sexuals. Tenim relats directes”.

Colau es va mostrar contundent contra les càrregues de la policia espanyola amb "ganes de fer mal". L'alcaldessa va criticar la intervenció perquè va ser "contra la població".

Arran d’aquestes paraules, el Ministeri de l’Interior va anunciar que portaria a la Fiscalia Ada Colau, a qui denunciarien per injúries i calúmnies. Ara l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat el que va dir l'alcaldessa: que hi ha dues denúncies d’abusos sexuals comesos per la policia espanyola en les càrregues de Barcelona.

Segons RAC 1, una denúncia es va presentar el dia 5 d’octubre als Mossos d’Esquadra, a Ciutat Vella. La víctima és una dona que assegura que el dia 1 d’octubre, a les 9  del matí, era al Centre Mediterrània, a la Barceloneta. A aquella hora, els antiavalots de la policia espanyola van intervenir per requisar les urnes i les paperetes. La dona diu que va rebre una bofetada a la cara, que la van arrossegar, la van tirar a terra, li van donar un fort cop de peu a l’esquena i, aleshores, va notar que li tocava els pits. Va ser llavors quan l’agent es va aixecar la visera del casc i la va insultar -li va dir “puta vella”- i la menystenir -dient-li “no m’agraden els teus pits”-. La denúncia anava acompanyada d’un informe mèdic.
Arxivat a