Procés català: Dia de la Hispanitat

L'unionisme no dona la independència per declarada però reclama mà dura

El manifest afirma que la declaració va ser "una pantomima pròpia d'un pati d'escola" però Espanya i Catalans exigeix "mesures contra la sublevació sediciosa" de Puigdemont

Els parlaments coincideixen en condicionar un eventual diàleg a la restitució de "l'ordre constitucional" i els organitzadors es desmarquen dels ultres que hi havia a l'acte

Els ultres retreuen a Rajoy que no hagi enviat ja l'exèrcit a «acabar» amb els independentistes

, Barcelona | 12/10/2017 a les 15:48h
Especial: Nació Destacat
Arxivat a: Política, Societat Civil Catalana, procés català, Dia de la Hispanitat, 12-O, Mariano Rajoy
Cartell a la manifestació unionista del 12 d'octubre | Adrià Costa
L'unionisme ha tornat als carrers al centre de Barcelona quatre dies després de la gran manifestació del diumenge passat. I, com s'esperava, no han aconseguit fer una segona demostració de força equivalent, però igualment han reclamat que s'aturi el procés sobiranista i, malgrat que afirmen que la independència no ha estat declarada -responent així al requeriment de Mariano Rajoy a Carles Puigdemont-, ha reclamat mà dura contra l'independentisme i han limitat molt les vies del diàleg.

Així, el president de Regeneración Democrática, Clemente Polo, ha llegit un manifest al final de la manifestació, que ha acabat omplint la plaça de Catalunya, que destacava que els dirigents independentistes han demostrat que "la seva capacitat per enganyar als catalans i conculcar fins i tot les seves lleis fundacionals és il·limitada". Així, considera que la independència "ni es va consumar dimarts ni es consumarà demà passat", ja que la declaració va quedar "reduïda a una pantomima pròpia d'un pati d'escola" i ha lamentat "la creixent inestabilitat política, inseguretat jurídica i incertesa econòmica".

Igualment, també ha criticat les "incitacions a l'odi i a la desobediència i l'actuació organitzada dels seus comitès de defensa del referèndum i de la República" que han "propiciat els enfrontaments entre catalans i l'assetjament a les forces i cossos de seguretat". Per això, ha afirmat que els independentistes són "catalans incomplets" i ha asseverat que "tots junts, democràticament i pacíficament" decidiran el propi futur. "Fermesa democràtica front el colpisme delirant", ha clos.

Més explícit ha estat el vicepresident d'Espanya i Catalans, Javier Megino, que ha assegurat que, en el context actual, "negociar, parlar o mediar no és la solució" i ha exigit "mesures contra aquesta sublevació sediciosa". Igualment, ha lamentat que els nens catalans visquin un "adoctrinament en l'odi a Espanya i tot allò espanyol" i que s'hagi passat de "l'Espanya ens roba a l'Espanya ens pega", en relació a la repressió violenta de la Guàrdia Civil contra els que defensaven les urnes l'1 d'octubre, la qual ha lloat i ha titllat de "falsedats contra els cossos policials espanyols que feien la seva feina". Igualment, ha criticat els "comandaments político-policials" dels Mossos i ha instat a votar partits unionistes en unes eleccions que espera properes.
 

Javier Megino, vicepresident d'Espanya i Catalans, en el míting de la manifestació del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa


Al seu torn, el secretari de Societat Civil Catalana, Manuel Miró, ha considerat sobre Puigdemont que "els seus actes el fan responsable" del que pugui ocórrer i ha reclamat "diàleg, però dins de la llei" i que deixi de sol·licitar "diàleg sota amenaces". "No es dialoga amb aquells que volen imposar la independència", ha insistit, mentre els manifestacions corejaven el crit de "Puigdemont, a presó!".

Igualment, la presidenta de Concordia Cívica, Teresa Freixes, ha coincidit que "el diàleg només és possible després del restabliment de l'ordre constitucional" i ha demanat que "qualsevol canvi requereix una profunda reflexió" i, per tant, rebutja una sortida que passi per aparcar el procés a canvi d'alguna contraprestació per als sobiranistes. Per això, ha fet una crida a la defensa de "l'estat de dret" i ha lloat la jornada del 12 d'octubre com una commemoració dels "llaços de ciutadania compartida entre Espanya i Amèrica".
 

Manifestants del 12 d'octubre, en una estàtua de plaça de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Finalment, Josep Bou, d'Empresaris de Catalunya, ha subratllat que Catalunya és la "millor terra del món" i que Espanya és la "nació més bonica de la Terra", abans de dirigir-se als manifestants per demanar-los que no girin mai la cara, que aixequin el front i, amb orgull i decència, cridin "visques" a la llibertat, la Constitució, el rei, Catalunya i Espanya".

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 65.000 el nombre d'assistents a la concentració, una xifra força irreal, sobretot tenint en compte que la quantitat d'assistents era similar a la del 12 d'octubre de l'any passat, quan el mateix cos va xifrar el nombre de manifestants en tan sols 5.000, tretze cops menys. Amb un recompte amb mètode científic, Naiz ha comptat uns 17.000 assistents a la marxa:
 
En tot cas, la manifestació ha transcorregut sense incidents per passeig de Gràcia, per bé que grups d'ultres s'han enfrontat davant del bar Zuric de plaça de Catalunya, just al costat de la concentració, en una batalla on ha resultat lesionat un agent de la Guàrdia Urbana. Els organitzadors, just abans i en finalitzar els parlaments, s'han desmarcats d'aquells actes i simbologies que no respecten la "Constitució i els valors democràtics", per mirar de posar un tallafocs respecte aquests grupuscles. Tot i això, a banda de Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya, Concordia Cívica, Convivencia Cívica Catalana, Regeneración Democrática, Movimiento Cívico 12-O, Profesores por el Bilingüismo, España Generosa i Españoles de a pie, entre altres entitats, també cridaven a la convocatòria algunes formacions ultres, algunes de les quals amb bloc i pancarta pròpies a la manifestació. Entre elles, hi havia Plataforma per Catalunya, Hogar Social, Vox o Somatemps, així com el regidor xenòfob Josep Anglada.
 

Manifestació unionista del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa



La marxa, amb el lema "Catalunya sí, Espanya també", ha sortit poc després de les 11 del matí de la Pedrera fins a plaça de Catalunya i s'ha sentit crits com "TV3, manipuladora", "Jo sóc espanyol" o "Catalunya és Espanya, així com alguns de "Presidenta" quan avançava la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ben col·locada al centre de la pancarta de la capçalera. De fet, Ciutadans ha intentat captar el protagonisme mediàtic abans de la marxa, on també hi ha assistit el secretari d'Organització del partit a nivell estatal, José Manuel Villegas, o el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, o la líder a l'ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. Pel que fa al PP, hi ha enviat dirigents de menor rang, com el president del grup municipal a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el diputat al Parlament Sergio Santamaría.
 
De fet, abans de la marxa, Arrimadas ha demanat a Carles Puigdemont que en els propers cinc dies "rectifiqui" i convoqui eleccions, així com que reconegui que ha fet "molt mal" a la societat i a l'economia catalana. La dirigent de C's també s'ha mostrat convençuda que "la majoria de la societat catalana que també se sent espanyola i europea" es manifestaria aquest dijous, per bé que finalment no ha estat així. Al seu torn, la vicepresidenta de Societat Civil Catalana Miriam Tey ha assegurat que les declaracions de Puigdemont han deixat Catalunya "sense autonomia" i s'ha mostrat "desconcertada, angoixada i inquieta" pel futur del país. "Només des de la unitat, i mai des de la unilateralitat se solucionaran els problemes que tenim", ha conclòs.

A continuació, un recull de fotos de la manifestació unionista.
 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona. Foto: Adrià Costa

 

Manifestants unionistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants de Ciutadans a la prèvia de la manifestació. Foto: Adrià Costa

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

sempre endavant
Anònim, 12/10/2017 a les 16:22
+26
-7
RES A CELEBRAR! la imposición y la brutalidad es la historia de espanya de ayer hoy y de siempre! las pobres colonias americanas també ho saben i molt bé! sort que ells s'els van poder treure de sobre, nosaltres encara no!.

Un partit (PP) en 800 imputats i tenen la cara o "desfachatez" en convertirse en "defensores de la legalidad" jajajajaja, 800 imputats prova clara del "seu gran respecte" a la llei!

El que es interesant es que cap politic espanyol s'ha plantejat o ha questionat les RAONS per les que els catalans no volen ser espanyols! si tanta gent vol la independencia es perque hi han raons per les que els catalans no volen ser espanyols.

Es molt facil trobar excuses o estereotips que conduiexen a la histeria col.lectiva!

Avui per primera vegada un politic espanyol Pablo Iglesias ha dit algo que et fa pensar en aquesta direcció: "no vull que els meus fills visquin en un projecte que es diu espanya en que hi hagi gent que no en volgui formar part.
ESTAFA
ESTAFA, 12/10/2017 a les 16:36
+9
-23
VERGONYA ERC AGUANTANT LA FARSA. S'han cagat. És vergonyós. Junqueras plorant per les ràdios i les teles i Puigdemont fent un ridícul espantós el 10-Oct. Els únics que han mantingut el tipus han sigut les CUP.
Mai mes amb españa
Anònim, 12/10/2017 a les 18:45
+17
-5
Mai mes amb espanya
Visca la Republica Catalana
Els intoxicadors del CNI a l'atac 16'36: La unió fa la força
Anònim, 12/10/2017 a les 19:05
+18
-4
Els espanyols ens volen dividits per poder-nos vèncer. Amb unitat som indestructibles
SI
Anònim, 12/10/2017 a les 19:06
+14
-4
El referèdum no va existir, SI la declaración d'independència mai es va fer (segons ells), perquè doncs tantes amenaçes i odi en vers a Catalunya ..... pregunto?.

No es pot castigar un fet punible si encara no ha succeit o comés ...... oi?
Republica ja
Anònim, 12/10/2017 a les 19:11
+14
-3
Independencia i Republica ja , al mateix temps parar el pais ,autopistas,carreteras,empresas etc etc. Sols aixi en surtirem , tot lo altre sera pitjor
Venen de fora
Cheouki, 12/10/2017 a les 20:11
+12
-4
Comptant superfícies al 8 octubre, hi havia 4,3 vegades menys que a l'11 de setembre. Per tant si al 11-S hi havia un milió, allà hi havia 220.000, no pas 350.000. La guàrdia Urbana li dóna favoritisme.
La manifestació d'avui només 20.000. Es nota que no han vingut els espanyols.
A l'altre dia dissimulaven. Tenien la consigna de simular ser catalans però majoritàriament eren de fora.
vaja qui ho havia de dir!
Anònim, 13/10/2017 a les 07:18
+8
-1
L'unionisme es un sufle is'ha desinflat en menys d'una setmana. De 350.000 han pasat a 65.000 en 4 dies. Doncs au, cap a casa i REPÚBLICA!!
Fixeuvos amb las caras de la foto
Anònim, 13/10/2017 a les 10:12
+6
-2
Fixeuvos amb las caras de la foto ,tot son clons del general franco
Homes de goma
Anònim, 14/10/2017 a les 13:55
+1
-1
Homes de goma de còrtex nacionalsindicalista disseminats i escampats per la vida social barcelonina amb la vana esperança d’influir en benefici propi en els destins de Catalunya.
Poc teniu a fer . Els catalans passen de vosaltres com de menjar fruita verda .
I per la resta del món no deixeu de ser catalans .
És el que hi ha.
Sensetítol
Sensenom, 15/10/2017 a les 11:38
+0
-1
Els que van a les manifestacions separatistes també són de fora de Barcelona.

Tant se val; quan la situació econòmica es faci insostenible, com ja es comença a veure, tots aquests indepes tan abrandats també acabaran sortint al carrer amb la bandera espanyola. Al temps!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 13:09 El Museu de Lleida va entregar una peça més de les que demanava Aragó, informa Àlvar Llobet. Era un fragment d'una de les obres del trasllat, i des de l'equipament s'ha considerat que no tenia sentit quedar-se amb l'obra si la resta era a Aragó. Sobre l'obra extraviada, s'explica que s'està buscant.
 13:07 Una enquesta de Segre dona per primera vegada la victòria a Cs en escons. La suma de les formacions independentistes es quedaria a les portes de la majoria absoluta.
 13:06 Soraya Sáenz de Santamaría diu ara que el boicot a productes catalans és «irracional». La vicepresidenta espanyola aposta per donar un "nou impuls a la inversió pública a Catalunya amb els nous plans d'infraestructures".
 13:02 Marta Rovira (ERC) defensa "un Govern molt fort, divers i ampli" després del 21-D que "haurà d'exercir la sobirania i ho farà", fins i tot "si no s'obre una etapa de diàleg i negociació". Igualment, defensa retornar el reconeixement als Mossos i tornar a nomenar Josep Lluís Trapero com a major del cos.
 13:03 Arrimadas defineix la situació actual com "la pitjor crisi institucional, política, econòmica i social que ha patit Catalunya". Per primera vegada en campanya també critica el govern espanyol per "no haver fet reformes ni comunicar un projecte il·lusionant".
 13:04 Mireia Vehí, exdiputada de la CUP, afirma que es presentarà l'Informe Minotaure del 78 a Ginebra, davant de l'Organització Mundial contra la Tortura, i el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. 
 12:58 Miquel Iceta afirma que cal «deslliurar aquest país d'una sobredosi de mala llet». Afegeix, de manera irònica, que si és investit president de la Generalitat «tothom saludarà els altres dient 'bon dia' sense pensar si pensa diferent».
 13:00 
 12:57 
 12:45 Xavier Vilamala, exalcalde del PSC a Sant Hipòlit de Voltregà, ha demanat a Miquel Iceta que «alliberi» els ciutadans «de Puigdemont i de Junqueras». Ha afegit que «aquestes darreres setmanes he vist cares d'odi, les mateixes cares que el meu pare va veure a la postguerra».
 12:44 ERC presenta les mesures socials i econòmiques del seu programa electoral i promet, entre altres qüestions, abaixar els tipus de l'IRPF a les rendes més baixes i, per contra, gravar les transmissions patrimonials especulatives vinculades a l'habitatge.
 12:37 Nuria Marín afirma que «la Catalunya que somiem només la pot construir Miquel Iceta». L'alcaldessa de l'Hospitalet defensa «el Sí a un acord entre els catalans, a la negociació i el pacte, a l'economia productiva, i a la Catalunya social i sensible amb els territoris»
 12:44 Expectació al Cercle d'Economia per escoltar Inés Arrimadas. Sala plena a la seu de l'entitat econòmica.
 12:30 Jaume Collboni es refereix a Catalunya en Comú - Podem com «els qui volen tenir la clau, però que quan l'han fet servir ha estat per trencar ponts i el govern d'esquerres de Barcelona. Per això la volen?».
 12:29 Jaume Collboni, en l'acte municipalista del PSC a l'Espai Francesca Bonnemaison, recalca que Ciutadans és «la marca blanca de la dreta del PP feta des dels laboratoris» i que «no tenen ni la més remota idea del que és gestionar el dia a dia de la ciutadania catalana».
 12:29 Xavier Amor presenta Miquel Iceta com «l'home que pot tornar l'esperança a la ciutadania catalana». L'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona és ple de gom a gom en l'acte municipalista, que compta amb la participació de Jaume Collboni i Nuria Marín.
 12:12 DIARI DE CAMPANYA DEL 36 '7 de febrer: Unió Democràtica no participarà a les eleccions'. Nova entrega del diari de campanya (en blanc i negre) del 36; per Pep Martí.
 11:50 El candidat de Junts per Catalunya admet que la investidura "no es pot fer des de la presó ni des de l'exili". Malgrat això, desafia el bloc del 155 a acceptar els resultats i la voluntat dels catalans el 21-D.
 11:50 El candidat de Junts per Catalunya admet que la investidura "no es pot fer des de la presó ni des de l'exili". Malgrat això, desafia el bloc del 155 a acceptar els resultats i la voluntat dels catalans el 21-D.
 11:31 Puigdemont nega discrepàncies amb ERC de cara a la restitució del Govern, manté la porta oberta al diàleg amb l'Estat i assenyala que cal passar a la fase de la "República dels fets".
 11:48 L'amor extraoficial... de Domènech i Tardà; la contracrònica de Sara González. No hi ha dia que el líder dels "comuns" no mencioni als seus mítings el nom del dirigent republicà, amb qui coincideix al Congrés.
 11:24 Els operaris de Sixena que no han vist mai «Barrio Sésamo». La patinada d'uns treballadors no passa inadvertida a la xarxa.
 11:19 Puigdemont assegura que si l'independentisme guanya les eleccions tornarà al Palau de la Generalitat acompanyat del Govern "en bloc". Reclama al bloc del 155 que accepti el resultat dels comicis del 21-D.
 11:15 Tot a punt a l’ACN per la roda de premsa de Carles Puigdemont oferta per l’agència nacional catalana, informa Oriol March. Presenta l’acte el director de l’ACN, Marc Colomer.
 11:00 Xavier García Albiol: "Si a Catalunya torna a guanyar l'independentisme, el problema el té una part de la societat que no ha escarmentat". El candidat del PP considera que el govern espanyol estaria "legitimat" per tornar a aplicar el 155 si el Govern segueix amb el procés.
 10:57 Puigdemont promet que tornarà a Palau si l'independentisme guanya el 21-D. El president de la Generalitat, en una roda de premsa a l'ACN, assegura que no hi ha cap "pla B" en cas que el Parlament el vulgui investir. Per Oriol March.
 10:59 Albiol considera que la «radicalitat» de l'independentisme impulsa l'unionisme. El candidat del PP declara que ERC s'ha "tret la careta" defensant la "via unilateral".
 10:49 FILIPRIM Confessar la bisexualitat i ignorar l'atur. «El que em xoca és aquesta necessitat imperiosa per a l'etiquetatge reduccionista. Explicar que als vint anys has tingut una nòvia és confessar que ets bisexual?». Per Toni Vall
 10:23 Xavier Domènech, a RAC 1: "M'agradaria poder construir un govern on hi hagi representades les sensibilitats del bo i millor del país: des de Núria Parlon a David Fernàndez i Joan Tardà".
 10:13 ​Comença el judici contra Santiago Espot per la xiulada a l'himne espanyol durant la final de Copa. La Fiscalia demana una multa de 14.600 euros per al president de l'entitat sobiranista Catalunya Acció.
 09:54 La Junta Electoral prohibeix il·luminar de groc l'Ajuntament de Terrassa. No es podrà aplicar l'acord de junta de portaveus en solidaritat amb els presos polítics. Informa Albert Prieto.
 09:48 El PP porta ara al Congrés una iniciativa contra els boicots als productes catalans. Rafael Hernando defensa que són "una part essencial" dels productes "Marca Espanya".
 09:10 Elsa Artadi, el secret més ben guardat de JxCat; perfil de la directora de campanya de la candidatura, per Oriol March. Amb una trajectòria acadèmica impecable, doctorat a Harvard inclòs, va créixer a l'ombra de Mas-Colell dins l'administració. En l'última legislatura ha estat una peça clau de l'engranatge de Puigdemont a Palau. Tot i haver format part de la direcció, fa unes setmanes va donar-se de baixa del PDECat per "raons personals".
 08:22 DE GUSTOS I COLORS El film, la sèrie, el llibre i la cançó preferits de Miquel Iceta, a la secció cultural d'Esteve Plantada.
 07:33 PORTADES «El último esperpento del independentismo», a l'«ABC». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:20 M'HI POSO PER... Bel Olid, la veu més feminista de la CUP; un nou retrat d'independents del 21-D a càrrec d'Aida Morales. La número 6 de la llista de la CUP per Barcelona considera que pot aportar "una mirada fresca" i independent en una candidatura en la qual diu sentir-se "molt còmoda".
 07:11 Josep Rull: «No tenen prou barrots per empresonar tanta dignitat». El conseller, just una setmana després del seu alliberament, ha compartit cartell amb Elsa Artadi, Pilar Calvo, Joan Torres, David Bonvehí i Valentí Junyent en l'acte central de Junts per Catalunya al Bages, a Manresa. Crònica de Pere Fontanals.
 06:51 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Enquestes que condicionen. "Els sondejos, que vaticinen un triple empat entre ERC, Junts per Catalunya i Cs, poden crear un efecte de carro guanyador. Els independentistes apel·len a l'exili i als presos", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia les actuacions del Suprem, el remei castrense de García Albiol, el pacte antiterrorista i Frank Sinatra.
 23:28 L'independentisme, a les portes de la majoria absoluta segons una enquesta sobre el 21-D. ERC guanyaria les eleccions amb 33 escons però la suma dels partits independentistes es quedaria amb 66 diputats, a dos de la majoria absoluta.
 22:22 PÒQUER DE CAMPANYA 11 de desembre: Dante Fachin es mulla, Domènech evoca, Rajoy avisa i Parlon ataca; per Ferran Casas. 
 21:53 Més de 200 persones rebutgen les maniobres de l'exèrcit espanyol a Tarragona. La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha manifestat "la nostra oposició als exèrcits, que mai no poden ser garantia de pau" i ha rebutjat "l'ús de les instal·lacions del territori com a base d'operacions o maniobres militars". La protesta ha acabat davant la Delegació de Defensa. 
 21:57 El litigi de Sixena alimenta l'enfrontament entre blocs camí del 21-D. Crònica de l'abast polític d'una jornada de tensió a Lleida, a càrrec d'Àlvar Llobet. El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC.
 21:52 La Junta Electoral exigeix la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics» a Sabadell. Ho fan davant la denúncia de Ciutadans i PP. L'Ajuntament, de moment, no ha respost què farà.
 21:50 LA CARAVANA. L'aniversari de noces més trist de Joaquim Forn: el conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura. Per Oriol March.
 21:36 La CUP presenta al cinturó que Ciutadans és «el cavall de Troia de l''aznarisme'». L'exdiputat David Fernàndez demana que ningú es pensi que el partit d'Arrimadas és una formació d'esquerres. Informa Aida Morales des de l'Hospitalet de Llobregat. 
 21:28 Gabriel Rufián, a l'acte d'ERC a la Ràpita: "L'1 d'octubre aquí van entrar a sang i us van moldre a pals, recordeu-ho perquè el 21 de desembre els hem de moldre a vots", ha dit a un públic que, emocionat, ha tornar a omplir el pavelló que estava ple de gent votant el dia del referèndum fins que va irrompre la Guàrdia Civil.
 21:21 Iglesias aposta per un govern de «reconciliació» que inclogui independentistes. Ho expliquen Sara González i Jonathan Oca des de Tarragona.
 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al míting dels comuns a Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú




 21:16 Raül Romeva, a l'acte d'ERC a La Ràpita: "Avui fa una setmana que sortíem sis persones de la presó després d’un mes de captiveri, i havia de ser un dia de felicitat després d’un mes. Ja us podeu imaginar que no ha estat fàcil. I no ho va ser, i malgrat que ens va fer una il·lusió enorme abraçar aquells que estimem, quatre pesones romanen tancades. Això va fer que quan vam sortir ens vam conjurar a sortir a guanyar". 
 21:01 Puigdemont alerta que hi haurà més empresonaments si guanya el bloc del 155. El president de la Generalitat, en un míting a Tortosa, assenyala que l'Estat vol privar de llibertat "tothom que passava per allà" en la maquinària del referèndum. Per Oriol March des de Tortosa.
 20:58 LA CARAVANA Ciutadans per terres càtares; la contracrònica de Pep Martí sobre la campanya de Ciutadans. 
Entrades anteriors »
Carles Puigdemont intervé en la roda de premsa organitzada per l'ACN | Junts per Catalunya
Oriol March | 1 comentari
01/01/1970
El president de la Generalitat creu que val la pena córrer el risc de ser empresonat i nega discrepàncies amb ERC per restituir el Govern cessat | Admet que no podrà ser investit des de la presó o des de l'exili i en cas que el bloc del 155 no respecti el resultat | Manté la porta oberta al diàleg amb l'Estat però defensa passar a la "República dels fets"
Xavier Domènech, en un míting de campanya electoral | Dani Gago / Catalunya en Comú
Sara González
01/01/1970
No hi ha dia que el líder dels "comuns" no mencioni als seus mítings el nom del dirigent republicà, amb qui coincideix al Congrés
Ada Colau, a «Sábado Deluxe» | Telecinco
Toni Vall | 2 comentaris
01/01/1970
«El que em xoca és aquesta necessitat imperiosa per a l'etiquetatge reduccionista. Explicar que als vint anys has tingut una nòvia és confessar que ets bisexual?»
El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, durant un míting | Dani Gago / Catalunya en Comú
Sara González | 2 comentaris
01/01/1970
Des del míting de El Vendrell, una bandera catalana acompanya el cap de llista dels "comuns" per alimentar el perfil de "presidenciable"
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Mollerussa | Junts per Catalunya
Oriol March
01/01/1970
La candidatura de Carles Puigdemont emet abans dels mítings unes declaracions de Rafael Catalá sobre els ferits de la jornada del referèndum
Publicitat electoral del 21-D al metro de Barcelona. | Adrià Costa
Ferran Casas | 3 comentaris
01/01/1970
La manifestació de Brussel·les, el pont, el debat de la unilateralitat i la competència -encara suau- a l'independentisme i a l'unionisme marquen el primer tram de la cursa del 21-D | La participació duu de corcoll els partits mentre ERC i Cs polaritzen la campanya i Puigdemont puja a les enquestes aliè als dubtes sobre el seu futur