Procés català: Dia de la Hispanitat

L'unionisme no dona la independència per declarada però reclama mà dura

El manifest afirma que la declaració va ser "una pantomima pròpia d'un pati d'escola" però Espanya i Catalans exigeix "mesures contra la sublevació sediciosa" de Puigdemont

Els parlaments coincideixen en condicionar un eventual diàleg a la restitució de "l'ordre constitucional" i els organitzadors es desmarquen dels ultres que hi havia a l'acte

Els ultres retreuen a Rajoy que no hagi enviat ja l'exèrcit a «acabar» amb els independentistes

, Barcelona | 12/10/2017 a les 15:48h
Especial: Nació Destacat
Arxivat a: Política, Societat Civil Catalana, procés català, Dia de la Hispanitat, 12-O, Mariano Rajoy
Cartell a la manifestació unionista del 12 d'octubre | Adrià Costa
L'unionisme ha tornat als carrers al centre de Barcelona quatre dies després de la gran manifestació del diumenge passat. I, com s'esperava, no han aconseguit fer una segona demostració de força equivalent, però igualment han reclamat que s'aturi el procés sobiranista i, malgrat que afirmen que la independència no ha estat declarada -responent així al requeriment de Mariano Rajoy a Carles Puigdemont-, ha reclamat mà dura contra l'independentisme i han limitat molt les vies del diàleg.

Així, el president de Regeneración Democrática, Clemente Polo, ha llegit un manifest al final de la manifestació, que ha acabat omplint la plaça de Catalunya, que destacava que els dirigents independentistes han demostrat que "la seva capacitat per enganyar als catalans i conculcar fins i tot les seves lleis fundacionals és il·limitada". Així, considera que la independència "ni es va consumar dimarts ni es consumarà demà passat", ja que la declaració va quedar "reduïda a una pantomima pròpia d'un pati d'escola" i ha lamentat "la creixent inestabilitat política, inseguretat jurídica i incertesa econòmica".

Igualment, també ha criticat les "incitacions a l'odi i a la desobediència i l'actuació organitzada dels seus comitès de defensa del referèndum i de la República" que han "propiciat els enfrontaments entre catalans i l'assetjament a les forces i cossos de seguretat". Per això, ha afirmat que els independentistes són "catalans incomplets" i ha asseverat que "tots junts, democràticament i pacíficament" decidiran el propi futur. "Fermesa democràtica front el colpisme delirant", ha clos.

Més explícit ha estat el vicepresident d'Espanya i Catalans, Javier Megino, que ha assegurat que, en el context actual, "negociar, parlar o mediar no és la solució" i ha exigit "mesures contra aquesta sublevació sediciosa". Igualment, ha lamentat que els nens catalans visquin un "adoctrinament en l'odi a Espanya i tot allò espanyol" i que s'hagi passat de "l'Espanya ens roba a l'Espanya ens pega", en relació a la repressió violenta de la Guàrdia Civil contra els que defensaven les urnes l'1 d'octubre, la qual ha lloat i ha titllat de "falsedats contra els cossos policials espanyols que feien la seva feina". Igualment, ha criticat els "comandaments político-policials" dels Mossos i ha instat a votar partits unionistes en unes eleccions que espera properes.
 

Javier Megino, vicepresident d'Espanya i Catalans, en el míting de la manifestació del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa


Al seu torn, el secretari de Societat Civil Catalana, Manuel Miró, ha considerat sobre Puigdemont que "els seus actes el fan responsable" del que pugui ocórrer i ha reclamat "diàleg, però dins de la llei" i que deixi de sol·licitar "diàleg sota amenaces". "No es dialoga amb aquells que volen imposar la independència", ha insistit, mentre els manifestacions corejaven el crit de "Puigdemont, a presó!".

Igualment, la presidenta de Concordia Cívica, Teresa Freixes, ha coincidit que "el diàleg només és possible després del restabliment de l'ordre constitucional" i ha demanat que "qualsevol canvi requereix una profunda reflexió" i, per tant, rebutja una sortida que passi per aparcar el procés a canvi d'alguna contraprestació per als sobiranistes. Per això, ha fet una crida a la defensa de "l'estat de dret" i ha lloat la jornada del 12 d'octubre com una commemoració dels "llaços de ciutadania compartida entre Espanya i Amèrica".
 

Manifestants del 12 d'octubre, en una estàtua de plaça de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Finalment, Josep Bou, d'Empresaris de Catalunya, ha subratllat que Catalunya és la "millor terra del món" i que Espanya és la "nació més bonica de la Terra", abans de dirigir-se als manifestants per demanar-los que no girin mai la cara, que aixequin el front i, amb orgull i decència, cridin "visques" a la llibertat, la Constitució, el rei, Catalunya i Espanya".

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 65.000 el nombre d'assistents a la concentració, una xifra força irreal, sobretot tenint en compte que la quantitat d'assistents era similar a la del 12 d'octubre de l'any passat, quan el mateix cos va xifrar el nombre de manifestants en tan sols 5.000, tretze cops menys. Amb un recompte amb mètode científic, Naiz ha comptat uns 17.000 assistents a la marxa:
 
En tot cas, la manifestació ha transcorregut sense incidents per passeig de Gràcia, per bé que grups d'ultres s'han enfrontat davant del bar Zuric de plaça de Catalunya, just al costat de la concentració, en una batalla on ha resultat lesionat un agent de la Guàrdia Urbana. Els organitzadors, just abans i en finalitzar els parlaments, s'han desmarcats d'aquells actes i simbologies que no respecten la "Constitució i els valors democràtics", per mirar de posar un tallafocs respecte aquests grupuscles. Tot i això, a banda de Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya, Concordia Cívica, Convivencia Cívica Catalana, Regeneración Democrática, Movimiento Cívico 12-O, Profesores por el Bilingüismo, España Generosa i Españoles de a pie, entre altres entitats, també cridaven a la convocatòria algunes formacions ultres, algunes de les quals amb bloc i pancarta pròpies a la manifestació. Entre elles, hi havia Plataforma per Catalunya, Hogar Social, Vox o Somatemps, així com el regidor xenòfob Josep Anglada.
 

Manifestació unionista del 12 d'octubre. Foto: Adrià Costa



La marxa, amb el lema "Catalunya sí, Espanya també", ha sortit poc després de les 11 del matí de la Pedrera fins a plaça de Catalunya i s'ha sentit crits com "TV3, manipuladora", "Jo sóc espanyol" o "Catalunya és Espanya, així com alguns de "Presidenta" quan avançava la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ben col·locada al centre de la pancarta de la capçalera. De fet, Ciutadans ha intentat captar el protagonisme mediàtic abans de la marxa, on també hi ha assistit el secretari d'Organització del partit a nivell estatal, José Manuel Villegas, o el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, o la líder a l'ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. Pel que fa al PP, hi ha enviat dirigents de menor rang, com el president del grup municipal a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el diputat al Parlament Sergio Santamaría.
 
De fet, abans de la marxa, Arrimadas ha demanat a Carles Puigdemont que en els propers cinc dies "rectifiqui" i convoqui eleccions, així com que reconegui que ha fet "molt mal" a la societat i a l'economia catalana. La dirigent de C's també s'ha mostrat convençuda que "la majoria de la societat catalana que també se sent espanyola i europea" es manifestaria aquest dijous, per bé que finalment no ha estat així. Al seu torn, la vicepresidenta de Societat Civil Catalana Miriam Tey ha assegurat que les declaracions de Puigdemont han deixat Catalunya "sense autonomia" i s'ha mostrat "desconcertada, angoixada i inquieta" pel futur del país. "Només des de la unitat, i mai des de la unilateralitat se solucionaran els problemes que tenim", ha conclòs.

A continuació, un recull de fotos de la manifestació unionista.
 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona. Foto: Adrià Costa

 

Manifestants unionistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants espanyolistes al centre de Barcelona Foto: Adrià Costa

 

Manifestants de Ciutadans a la prèvia de la manifestació. Foto: Adrià Costa

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

sempre endavant
Anònim, 12/10/2017 a les 16:22
+26
-7
RES A CELEBRAR! la imposición y la brutalidad es la historia de espanya de ayer hoy y de siempre! las pobres colonias americanas també ho saben i molt bé! sort que ells s'els van poder treure de sobre, nosaltres encara no!.

Un partit (PP) en 800 imputats i tenen la cara o "desfachatez" en convertirse en "defensores de la legalidad" jajajajaja, 800 imputats prova clara del "seu gran respecte" a la llei!

El que es interesant es que cap politic espanyol s'ha plantejat o ha questionat les RAONS per les que els catalans no volen ser espanyols! si tanta gent vol la independencia es perque hi han raons per les que els catalans no volen ser espanyols.

Es molt facil trobar excuses o estereotips que conduiexen a la histeria col.lectiva!

Avui per primera vegada un politic espanyol Pablo Iglesias ha dit algo que et fa pensar en aquesta direcció: "no vull que els meus fills visquin en un projecte que es diu espanya en que hi hagi gent que no en volgui formar part.
ESTAFA
ESTAFA, 12/10/2017 a les 16:36
+9
-23
VERGONYA ERC AGUANTANT LA FARSA. S'han cagat. És vergonyós. Junqueras plorant per les ràdios i les teles i Puigdemont fent un ridícul espantós el 10-Oct. Els únics que han mantingut el tipus han sigut les CUP.
Mai mes amb españa
Anònim, 12/10/2017 a les 18:45
+17
-5
Mai mes amb espanya
Visca la Republica Catalana
Els intoxicadors del CNI a l'atac 16'36: La unió fa la força
Anònim, 12/10/2017 a les 19:05
+18
-4
Els espanyols ens volen dividits per poder-nos vèncer. Amb unitat som indestructibles
SI
Anònim, 12/10/2017 a les 19:06
+14
-4
El referèdum no va existir, SI la declaración d'independència mai es va fer (segons ells), perquè doncs tantes amenaçes i odi en vers a Catalunya ..... pregunto?.

No es pot castigar un fet punible si encara no ha succeit o comés ...... oi?
Republica ja
Anònim, 12/10/2017 a les 19:11
+14
-3
Independencia i Republica ja , al mateix temps parar el pais ,autopistas,carreteras,empresas etc etc. Sols aixi en surtirem , tot lo altre sera pitjor
Venen de fora
Cheouki, 12/10/2017 a les 20:11
+12
-4
Comptant superfícies al 8 octubre, hi havia 4,3 vegades menys que a l'11 de setembre. Per tant si al 11-S hi havia un milió, allà hi havia 220.000, no pas 350.000. La guàrdia Urbana li dóna favoritisme.
La manifestació d'avui només 20.000. Es nota que no han vingut els espanyols.
A l'altre dia dissimulaven. Tenien la consigna de simular ser catalans però majoritàriament eren de fora.
vaja qui ho havia de dir!
Anònim, 13/10/2017 a les 07:18
+8
-1
L'unionisme es un sufle is'ha desinflat en menys d'una setmana. De 350.000 han pasat a 65.000 en 4 dies. Doncs au, cap a casa i REPÚBLICA!!
Fixeuvos amb las caras de la foto
Anònim, 13/10/2017 a les 10:12
+6
-2
Fixeuvos amb las caras de la foto ,tot son clons del general franco
Homes de goma
Anònim, 14/10/2017 a les 13:55
+1
-1
Homes de goma de còrtex nacionalsindicalista disseminats i escampats per la vida social barcelonina amb la vana esperança d’influir en benefici propi en els destins de Catalunya.
Poc teniu a fer . Els catalans passen de vosaltres com de menjar fruita verda .
I per la resta del món no deixeu de ser catalans .
És el que hi ha.
Sensetítol
Sensenom, 15/10/2017 a les 11:38
+0
-1
Els que van a les manifestacions separatistes també són de fora de Barcelona.

Tant se val; quan la situació econòmica es faci insostenible, com ja es comença a veure, tots aquests indepes tan abrandats també acabaran sortint al carrer amb la bandera espanyola. Al temps!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Cartells electorals de Ciutadans per al 21-D | Josep Maria Montaner
Pep Martí | 1 comentari
01/01/1970
La campanya de la formació taronja explota la imatge presidenciable d'Inés Arrimadas a Catalunya pensant en els beneficis per a Albert Rivera a la política espanyola | Eixamplar la bretxa amb el PP a Catalunya és bàsic per consolidar les aspiracions del partit, que busca fer forat en el duel pel vot de centre-dreta a l'Estat
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 21:40 LA CARAVANA Marta Rovira s'encomana a Disney per fer realitat «Els impossibles»: Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"; contracrònica de Roger Tugas.
 21:33 Puigdemont eleva el to contra Iceta: «Representarà per sempre més el 155». El president i candidat de Junts per Catalunya assegura que el cap de files del PSC ha lligat el seu projecte polític al de Mariano Rajoy. Sosté que el bloc constitucionalista perdrà les eleccions i insta Iceta a acceptar el resultat de les eleccions. Informa Oriol March.
 21:29 
 21:19 LA CARAVANA Miquel Iceta és el 155. El candidat socialista al 21-D no ha viscut el seu millor dia de campanya: a Sabadell li han reservat el seient amb el número de l'article de la Constitució i el PSOE l'ha desautoritzat; contracrònica de Jordi Bes.
 21:13 Carles Puigdemont, en el míting de campanya de Junts per Catalunya: "Miquel Iceta, l’has feta tan grossa que la dimissió te la demanarà la vergonya d’haver empès els empresonaments i l’exili". Ho explica, des de Girona, Oriol March.
 21:18 Carles Riera, número 1 de la CUP per Barcelona, recorda "als companys de Podemos", que al feixisme "se'l fa fora a empentes i cops", i fa pública la "solidaritat" del partit independentista amb el "govern legítim que encara és a l'exili".
 21:12 Carles Puigdemont, des de Girona: "No pot quedar entre nosaltres cap dels efectes del 155 en vigor. Això inclou la intervenció de les finances de la Generalitat, l’ensenyament i els Mossos d’Esquadra". Informa Oriol March
 21:11 LA CARAVANA La Moreneta es posa taronja per un dia. Ciutadans fa campanya en places difícils com la capital del Bages; la contracrònica de Pep Martí
 21:08 
 21:06 El 21-D, el gran examen de Ciutadans per erosionar el PP (també a Espanya); crònica de Pep Martí. 
 21:00 Rovira acusa l'unionisme de perjudicar tots els catalans amb el 155 per guanyar vots a l'Estat. La dirigent d'ERC aposta per obrir "un gran diàleg constituent de país per posar fil a l'agulla de la construcció de la República" a partir del 21-D. Mundó critica que Cs, PSC i PP parlin del procés per obviar el Gürtel, els ERO andalusos, el rescat bancari o el buidat del fons de la seguretat social. Ho explica Roger Tugas.
 20:56 Arrufat assegura que Xavier Garcia Albiol fa uns "esforços enormes per moderar-se" i avisa al PP que els catalans són "prou intel·ligents" i "responsables" per saber què volen.
 20:45 Quim Arrufat, des de Vilanova, sentencia: "Aquest estat espanyol és democràtic perquè Franco ha mort, perquè els interessa i perquè així arriben les ajudes de la Unió Europea. Més hagués valgut que ens haguessin explicat això (a l'escola) i no hagués estat adoctrinament, sinó una imatge de la realitat".
 20:42 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, obvia els ERO d'Andalusia i carrega contra els "mals dirigents" de Catalunya i Espanya. En un míting a Sabadell amb Miquel Iceta, Sánchez ha considerat que el PSC està en remuntada, i que "no es tracta de guanyar per tornar a separar, sinó per tornar a unir"; informa Jordi Bes.
 20:41 Els «comuns» s'erigeixen en el dic de contenció per frenar Ciutadans. Xavier Domènech posa els atacs a l'escola catalana com l'evidència que Inés Arrimadas és "la candidata del PP a Catalunya". Informa Sara Gonzàlez.
 20:31 Josep Rull es compromet a seguir fent política en un míting de Junts per Catalunya a Girona: "No vull que els meus fills visquin en un estat en què s'empresoni algú per les seves idees polítiques".
 20:36 Ciutadans carrega contra la proposta d'Iceta d'indultar l'independentisme: «Preparen un nou tripartit». Carlos Carrizosa acusa els dirigents sobiranistes d'haver violat els manaments evangèlics de "no robaràs" i "no mentiràs", i assegura que Ciutadans "mai insultarà". Ho explica Pep Martí.
 20:28 Eulàlia Reguant afirma que "només amb la unilateralitat" la societat catalana serà "capaç de moure el taulell de joc de l'estat espanyol" i "tombar el règim del 78". Un règim, ha prosseguit, que "està disposat a tot per no trencar la sacro santa unitat d'Espanya, amb cunetes plenes de morts".
 20:21 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Albiol, que cedeix protagonisme a Rajoy, acusa Iceta de no atendre la "prioritat" dels catalans quan demana l'indult per a "Puigdemont i Junqueras". 
 20:22 
 20:17 Eulàlia Reguant comença l'acte de campanya de la CUP a Vilanova i la Geltrú amb un record als presos i a les persones "que no poden fer campanya tal com voldrien". "Seguirem encara que segueixin amenaçant-nos amb més presons", ha declarat.
 20:18 Carles Mundó carrega contra aquells mitjans de comunicació que afirmen que l'independentisme sent "odi" cap a Espanya, la qual afirma que "és l'expressió més repugnant" que es pot sentir. "Volem ser els millor veïns dels ciutadans de l'estat espanyol", ha clamat. Ho explica Roger Tugas.
 20:16 Lluís Guinó, vicepresident primer del Parlament en funcions, sosté que Puigdemont és el "vot útil" i reclama que Ciutadans no guanyi les eleccions ni en escons. Desafia els liberals a explicar com tenen tants recursos econòmics per fer campanya.
 20:15 Inés Arrimadas, des de Manresa: "Aquestes són unes eleccions tan importants com el referéndum d'aprovació de la Constitució".
 20:13 Marta Madrenas obre el míting de Junts per Catalunya a Girona assegurant que l'Espanya actual prové "del franquisme i de Primo de Rivera". "És un estat corrupte fins al moll de l'os", ha insistit.
 20:14 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Informa Isaac Meler des de Sant Sadurní d'Anoia. 
 20:10 Junts per Catalunya ha difós aquest dijous a la tarda un vídeo que reforça el seu missatge de campanya: "Perquè torni el president, s'ha de votar el president".
 
 20:11 
 20:07 
 19:56 Xavier Domènech: "La candidata del PP a Catalunya es diu Inés Arrimadas. El pacte Frankenstein del PP, Ciutadans i PSC significa la destrucció del bo i millor que han construït les classes populars d'aquest país" 
 

Xavier Domènech, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:04 El líder del PSOE, Pedro Sánchez reclama el 21-D sumar tots els vots socialistes perquè "cada vot compta". Considera que Catalunya no necessita més crispació sinó "la mà esquerra de Miquel Iceta".
 19:51 Mariano Rajoy, des de Sant Sadurní d'Anoia, agraeix a José Luís Bonet "el seu esforç empresarial i la valentia a l'hora de defensar les seves posicions". Ho ha dit en un acte a la capital del cava acompanyat del cap de llista del PP, Xavier García Albiol.
 19:52 El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, titlla de "personatge infame" el diputat de Ciutadans Toni Cantó per presentar resolucions contra l'escola pública catalana al Congrés dels Diputats 
 

 
 19:48 Carlos Carrizosa (Cs) diu a Manresa que els dirigents sobiranistes han incomplert els manaments evangèlics de "no mataràs" i "no robaràs", i han insultat, però que ells mai insultaran. 
 19:49 El 155 persegueix Miquel Iceta. Abans de l'inici del míting del PSC a Sabadell, els periodistes s'han adonat d'una d'aquelles casualitats que preparades no surten millor. La cadira reservada per a Iceta, i que duia el seu nom, també tenia el número que ha marcat la política catalana en les darreres setmanes: 155. Membres de l'equip d'organització del míting s'han afanyat a arrancar l'etiqueta amb la xifra.
 

La casualitat ha volgut que a Iceta li toqui el seient... 155. Foto: Cedida

 19:46 Elisenda Alamany, número dos de Catalunya en Comú-Podem: "No volem les retallades de Puigdemont ni les imposicions de la senyora Inés Arrimadas. És l'escola pública la que garantirà i garanteix que siguem un sol poble" 
 19:48 
 19:48 6 de cada 10 europeus creuen que la imatge d'Espanya s'ha vist perjudicada per la crisi catalana. L'impacte al sector turístic podria arribar als 12.000 milions per la caiguda d'un 15,37% de visitants, segons un estudi.
 19:42 la numero dos de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, a Ciutadans: "Sabem d'on vénen i què volen fer amb Catalunya. Si Miquel Iceta no els investeix, jo els hi dic ben clar: No passaran!" 
 

Xavier Domènech i Elisenda Alamany, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:37 Joan Mena, diputat d'En Comú Podem, assegura que el model d'escola catalana l'ataquen el PP i Ciutadans "inventant mentides", però també el PDECat i ERC "imposant retallades" i mantenint "el concert a les escoles de l'Opus" 
 19:42 Concentració divendres a Barcelona per la llibertat dels presos polítics. Una convocatòria anònima ha corregut per les xarxes socials i ja compta amb el suport de l'ANC.
 19:34 Joan Mena: "Miquel Iceta, us volem al costat defensant el model públic de l'escola catalana i no de la mà de la dreta catalanòfoba. Hi ha alguns dels vostres alcaldes que s'avergonyeixen de compartir projecte amb la dreta"
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:35 Antoni Castellà, a l'acte d'ERC a Tarragona, assevera a Arrimadas, Iceta i Albiol que "el nacionalisme i populisme espanyol" que ells "defensen és la major amenaça d'Europa des de la segona guerra mundial".
 19:33 Joan Mena interpel·la a Miquel Iceta: "Creus de debò que la gent d'esquerres pot entendre que el PSC porta a la seva llista un número 3 que no permet que ni tu ni jo ens casem? Espadaler és incompatible amb el progrés social de Catalunya" 
 19:29 Joan Mena, al míting de Catalunya en Comú-Podem a Sabadell: "No hi ha eina que tingui més força per unir la gent comuna que les nostres escoles. Això és el que els fa por al PP i a Cs" 
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:21 
 19:20 Comença el míting de Ciutadans al Teatre Kursaal de Manresa, que s'ha omplert per escoltar la candidata Inés Arrimadas. Informa, des de la capital del Bages, Pep Martí.
 19:00 La CCMA recorrerà la sanció de la Junta Electoral contra Mònica Terribas. L'òrgan ha decidit obrir un expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per dues editorials de la periodista.
 18:33 Òmnium atorga el Premi Muriel Casals a la redacció d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat destaca "la professionalitat, vocació de servei i la posició referent en informació" dels mitjans públics catalans, que actualment es troben a l'ull de l'huracà.
 18:17 Els periodistes li regalen una samarreta d'"Els Impossibles" a Marta Rovira el dia que puja al bus i li'n donen una per a Junqueras, ja que ERC sempre defensa en els mítings que és un partit que ha evidenciat que és capaç de "convertir els impossibles en possibles".
Entrades anteriors »
Marta Rovira, en rebre la samarreta dels periodistes, a l'autobús cap a Tarragona. | ACN
Roger Tugas
01/01/1970
Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"
Llançament de quatre satèl·lits des del Port Espacial de Kourou | ESA
Cristina Junyent | 3 comentaris
01/01/1970
Aquesta setmana s'han posat en òrbita quatre satèl·lits que donaran servei de localització, navegació i rescat
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
Joan Serra Carné | 12 comentaris
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
Míting d'inici de campanya d'ERC a Vic. | Albert Alemany
Roger Tugas | 1 comentari
01/01/1970
El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura
Mercè Molist
01/01/1970
Un exhaustiu estudi internacional, de l'organització independent Freedom House a 65 països, constata que creix la interferència governamental a Internet | L'estudi puntualitza també la restricció selectiva de vídeos en directe per silenciar protestes