El PSOE, a Rajoy: «No necessitem més mediadors que nosaltres»

Margarita Robles fa un elogi del règim de 1978 i defineix el socialista com "un partit d'estat"

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles.
La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles. | Europa Press
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:22h
En el debat d'aquesta tarda al Congrés, Margarita Robles, en nom del Grup Socialista, ha posat el PSOE al costat del govern de Mariano Rajoy davant el "desafiament" sobiranista. Robles ha deixat molt clar amb qui estan els socialistes en l'actual conflicte i xoc de legitimitats: "No necessitem més mediadors que nosaltres". Robles ha deslegitimat el Govern de la Generalitat, ha reclamat que "torni a la legalitat i al marc constitucional" i ha intentat posar en valor el projecte de reforma constitucional a través d'una comissió d'estudi que ha proposat el PSOE i que, en principi, ha estat acceptat per Mariano Rajoy.  

Robles ha fet un elogi dels valors de la Constitució i de l'estat de dret, ha lloat l'esperit de la Transició i del règim de 1978 i, de pas, ha alabat el paper jugat pel PSOE, "un partit d'Estat". La portaveu ha assegurat que "el partit socialista ha fet gran Espanya i ho tornarà a fer". En canvi, els socialistes no poden acceptar, ha afirmat, "el que va passar al Parlament de Catalunya el 6 i 7 de setembre", aprovant unes lleis de desconnexió que van deixar al marge una part important dels catalans.

Només al final ha fet una crida a fer autocrítica, a fer política, a evitar la judicialització de la política i a censurar la manera amb què es van enviar a Catalunya forces policials "en unes condicions laborals lamentables". Ha criticat també les "instruccions polítiques" que havien rebut les forces de l'ordre i ha exclamat que "és el moment de fer política".

A continuació, el vídeo íntegre del debat al Congrés espanyol sobre Catalunya