Òmnium i ANC demanen a Puigdemont que fixi un termini per a la mediació

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez demanen a la gent que va votar a l'1-O que no se senti "decebuda" per la decisió "valenta" d'un president de la Generalitat sotmès "a molta pressió"

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, aquest dimarts al Parlament
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, aquest dimarts al Parlament | @omnium
10 d'octubre del 2017
Actualitzat el 11 d'octubre a les 7:16h
Les entitats independentistes encaixen amb un optimisme moderat l'estratègia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'ajornar els efectes de la declaració d'independència per obrir un període de mediació. Ara bé, Òmnium i ANC demanen que aquest s'acoti en el temps. "Demanem que hi hagi dates acotades pel procés de validació", ha advertit Jordi Cuixart, president d'Òmnium.

Tant ell com el seu homòleg de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, han posat en valor l'actitud "responsable" del president de la Generalitat en un moment en el qual ha estat sotmès a una "gran pressió" per part de la comunitat internacional i del sector financer i empresarial. Sànchez, en concret, ha demanat a tota la gent que va votar l'1 d'octubre que no se senti "decebuda" per la decisió "valenta" de Puigdemont. Han recordat que, a més, Junts pel Sí i la CUP han signat la declaració d'independència i que això és un aval de la determinació del compromís amb el resultat de l'1-O. 

Sànchez ha fet aquest discurs pensant en el desconcert que s'ha produït a la mobilització convocada per les entitats al Passeig Lluís Companys. Les entitats independentistes han exhibit la seva "satisfacció" pel fet que s'hagin reconegut els resultats de l'1 d'octubre. Al seu judici, Puigdemont ha "combinat l'ètica de la responsabilitat i la de la convicció" i ha actuat amb "gest valent" en suspendre la declaració d'independència. En aquest sentit, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no apliqui l'article 155 de la Constitució, el de la suspensió de l'autonomia. "Esperem que ara acceptin la mà estesa del Govern i el Parlament i de la comunitat internacional", ha conclòs.

"El poble ha d’estar tranquil perquè hem fet un pas més en aquest procés d’autodeterminació", ha assegurat Cuixart. I ha afegit: "Els que avui mostren decepció són els que voldrien un Govern desbocat i sense capacitat per veure el que ha passat a l'escena internacional".