La Comissió per al Diàleg prepara una crida a la mobilització

El grup de mediació creat per l'ICAB, Cambra de Comerç, Pimec, sindicats i universitats convoca per al dilluns un acte al paranimf de la UB

10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:20h

Carles Puigdemont saluda la degana de l'ICAB, Maria Eugènia Gay Foto: ACN


Les entitats aplegades en la Comissió per al Diàleg, la Mediació i la Conciliació estan preparant un acte per al proper dilluns 16 d'octubre al paranimf de la Universitat de Barcelona, segons ha pogut saber NacióDigital. La iniciativa vol ser l'inici d'una àmplia mobilització en favor del diàleg en un moment en què el conflicte polític està en el seu moment decisiu.

La Comissió per al Diàleg, la Mediació i la Conciliació es va constituir el 4 d'octubre passat amb l'objectiu d'evitar el xoc de trens i es va adreçar al Govern català i a l'executiu espanyol perquè evitessin un enfrontament. La comissió va sorgir de l'ICAB, la Cambra de Comerç, col·legis professionals com el d'economistes, els sindicats UGT i CCOO i universitats com la UB i la UAB, i ja s'hi han adherit prop de 150 entitats.

Presidida per la degana dels advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ja ha dut a terme un seguit de trobades entre les diverses parts en conflicte. Fa uns dies, la comissió va ser rebuda pel president de la Generalitat i ahir Maria Eugènia Gay es va trobar amb el delegat del govern espanyol, Enric Millo. De moment, les gestions de la comissió no han donat fruits, però els seus integrants no renuncien a continuar treballant per trobar una sortida dialogada al conflicte.