Vince Vaughn, de la comèdia romàntica a la violència extrema

El director de "Bone Tomahawk" presenta el drama carcerari "Brawl in cell block 99" al Festival de Cinema de Sitges

Vince Vaughn, aquest dilluns a Sitges
Vince Vaughn, aquest dilluns a Sitges | ACN
09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 26 d'octubre a les 10:39h
Vince Vaughn canvia de registre: de la comèdia romàntica a una història testosterònica i de violència extrema. Així podria definir-se Brawl in cell block 99, de S. Craig Zahler, un film que no té cap mena de problema a viatjar del drama al gore més descarnat. I ho fa de la mà d'un dels noms més coneguts de la indústria de Hollywood amb l'habilitat de conservar, al mateix temps, l'esperit independent. "El primer que em va atraure del film va ser el guió", explica Vaughn, que confessa que l'opera prima del director va pesar molt en l'elecció.
 
Aquell film, Bone Tomahawk, va ser una de les sensacions del festival de Sitges del 2015. Dos anys després, Brawl in cell block 99 confirma l'idil·li del director amb el certamen. "La història em va semblar original i que se centrava en els personatges", subratlla l'actor, que interpreta un personatge que es debat entre la moralitat i allò que ha de fer per subsistir. "El meu personatge m’atreia molt perquè és contradictori: es veu abocat a la violència en contra de la seva voluntat. Vol trobar estabilitat, una vida familiar, però ha sofert una sèrie d'abusos. No sempre és fàcil fer les coses correctes, i això pot provocar conseqüències".
 

Del western caníbal al drama carcerari

Vaughn interpreta un exboxejador desesperat (Bradley) que accepta treballar transportant droga per a un antic amic. Després d'un tiroteig entre policia i narcotraficants, acaba malferit i a la presó, des d'on els seus enemics l'obligaran a cometre accions cada vegada més violentes, amb l'amenaça de malferir la seva pròpia família. S. Craig Zahler, que ja va demostrar una bona mà per subvertir les convencions que marquen els gèneres amb el seu primer film –del western a al canibalisme, sense deixar res al tinter–, torna a pilotar una història extrema comandada per la violència.
 
El director –que també és músic i escriptor– exposa els detalls de la seva obra: "Sempre he escrit històries que m'agradaria veure en pantalla. A Bone Tomahawk veiem una violència traumàtica. En aquesta, però, el personatge que interpreta en Vince té una oportunitat a través de la violència". En conclusió, S. Craig Zahler vol que sigui el públic qui tregui la seva pròpia conclusió. "La història es veu molt diferent depenent de la part del món des d'on es veu, i això m'agrada". El film compta amb l'actor Udo Kier, que aquesta nit rebrà el Premi Màquina de Temps.
 

Udo Kier, S. Craig Zahler i Vince Vaughn, actors i director de «Brawl in cell block 99» Foto: ACN