Agressions i setge als Mossos, alguns dels incidents de la manifestació unionista

La concentració a Barcelona ha reunit 350.000 persones segons la Guàrdia Urbana

Jordi Puig, fotògraf aficionat, ha resultat ferit
Jordi Puig, fotògraf aficionat, ha resultat ferit | Sara González
Redacció
08 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:21h

Jordi Puig, fotògraf aficionat, ha resultat ferit. Foto: Sara González


La manifestació unionista que s'ha celebrat aquest diumenge a Barcelona, i que ha comptat amb 350.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 900.000 segons els organitzadors, ha acabat amb diversos incidents, la majoria aïllats. Un vidre trencat, un fotògraf agredit i el setge als Mossos dels assistents, les notes més destacades.

Jordi Puig, un noi fotògraf, ha estat agredit per un grup de manifestants. El jove ha demanat si els podia fer una foto i se li han tirat a sobre, resultant ferit al cap. També diversos periodistes de TV3 han estat agredits o intimidats, segons ha pogut saber NacióDigital. Una d'elles ha estat colpejades amb un pal, i un altre equip ha estat atacat amb un líquid pudent. 

Un manifestant ha trencat un vidre d'un edifici del carrer Arc de Triomf, segons informa Sara González i tal com es pot veure al vídeo de sotaUns quants assistents a la mobilització s'han aturat davant la façana de l'edifici i li han dirigit xiulets i crits com "aquesta bandera no ens representa".
Alguns veïns també s'han queixat que han estat increpats pels manifestants, segons el vídeo de sobre.

Els Mossos, al punt de mira

Els Mossos d'Esquadra han estat en el punt de mira dels manifestants unionistes aquest diumenge, alguns dels quals han escridassat i, fins i tot, colpejat les furgonetes de la policia catalana. A plaça Catalunya, diversos agents que s'obrien camí a peu i amb furgoneta entre els manifestants, han rebut insults de tot tipus. 

"Traïdors", "Basura!", "Fora, fora", "No sou la nostra policia", han estat alguns dels crits que han etzibat als Mossos. Al parc de la Ciutadella, els manifestants han clavat cosses a les furgonetes.

A la Rambla, dos Mossos s'han hagut de refugiar primer en un establiment, i després, a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, increpats pels manifestants segons ha informat La SER.

I al passeig de Sant Joan, un grup d'ultres s'han encarat amb els antiavalots que hi havia treballant en el dispositiu de seguretat. 

Tot plegat contrasta amb la rebuda que han tingut els agents de la Guàrdia Civil, amb els quals alguns manifestants s'han fet fotos i els hi han donat ànims. "No estáis solos", els hi deien. També han estat ovacionats davant la prefectura del cos policial estatal a la Via Laietana, tal com informa Jordi Bes.
Arxivat a