Vargas Llosa titlla Puigdemont, Junqueras i Forcadell de «colpistes»

Contundent discurs de l'escriptor, a la cloenda de la manifestació unionista de Barcelona

Mario Vargas Llosa, en el seu discurs a Barcelona
Mario Vargas Llosa, en el seu discurs a Barcelona | Adrià Costa
Redacció
08 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:02h
Vargas Llosa ha estat un dels oradors que han tancat la manifestació unionista que s'ha celebrat avui a Barcelona. L'escriptor ha estat molt agressiu més que contundent amb unes paraules que no han deixat indiferent a ningú.

Vargas Llosa ha titlla de "colpistes" Puigdemont, Junqueras i Forcadell. "El nacionalisme ha omplert la història d'Europa i d'Espanya de guerra, sang i cadàvers. Estem aquí totes aquestes persones per combatre el nacionalisme", ha argumentat. I ha afegit: "La passió pot ser destructora i feroç quan la mouen el fanatisme i el racisme". Els manifestants que han participat a la crida són, considera, els que volen la democràcia i l'Estat.

També ha agraït als "milers de persones vinguts d'arreu d'Espanya" la seva presència i ha traslladat la seva preocupació per l'escenari econòmic que s'obre a partir d'ara.

L'escriptor i Premi Nobel de Literatura ha assegurat que la democràcia espanyola "està aquí per quedar-se, i cap conjura independentista la destruirà". "Espanya és una realitat de llibertat i de legalitat. Això l'independentisme no ho destruirà", ha defensat des de l'avinguda Marquès de l'Argentera de Barcelona, on ha culminat la marxa.
 
Arxivat a