​Balagueró: «Hi ha vídeos de l'1-O que definiria com una pel·lícula de terror, però altres semblen Berlanga»

El director cinematogràfic creu que urgeix dialogar, parlar i entendre's per resoldre la situació

El director Jaume Balagueró, al Festival de cinema de Sitges
El director Jaume Balagueró, al Festival de cinema de Sitges | ACN
Redacció
07 d'octubre del 2017
Actualitzat el 26 d'octubre a les 10:40h

El director cinematogràfic Jaume Balagueró ha assegurat aquest dissabte que la situació a Catalunya és "inquietant". En una entrevista a l'ACN, ha afirmat que hi ha vídeos de l'1-O que "definiria com una pel·lícula de terror amb una violència insuportable", però altres, ha afegit, semblaven sortides d'un film de Luis Garcia Berlanga, el popular director de Bienvenido, Mister Marshall, El verdugo o L'escopeta nacional.

De fet, ha dit que semblava una cinta de Berlanga el vídeo de la Guàrdia Civil arribant a un poblet de 120 habitants: "era una delícia a partir d'una cosa tan horrible", perquè el fet "defineix molt bé què és aquest poblet i com és la gent". El director català, autor de films icònics com Els sense nom o , també ha assenyalat que tot "depèn del que estàs veient en cada moment i l'òptica amb la que ho mires". Així mateix, ha indicat que no es pronuncia sobre política, però creu que urgeix el diàleg: "És el que tothom està dient i és evident. Urgeix dialogar, parlar i entendre's".

Balagueró es troba a Sitges en la presentació de la seva nova pel·lícula, Musa, protagonitzada per Elliot Cowan, Franka Potente, Ana Ularu, Manuela Vellés i Leonor Watling, amb Joanne Whalley i Christopher Lloyd. El film és un thriller sobrenatural de suspens amb guió del mateix Balagueró i Fernando Navarro, a partir de la novel·la La dama número 13, de José Carlos Somoza. Musa es va rodar durant nou setmanes en diverses localitzacions d'Irlanda, Bèlgica i Espanya. És una coproducció de Filmax, Castelao Pictures, Fantastic Films (Irlanda), Frakas Productions (Bèlgica), The Jokers Films (França) i MUSE Film AIE.