Presa de contacte «cordial» i sense declaracions dels mediadors catalans amb Puigdemont

El president es reuneix amb el grup de treball liderat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, que inclou els sindicats majoritaris, acadèmics i dirigents patronals | Les dues parts asseguren que la discreció és fonamental per seguir endavant amb la negociació

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | Martí Albesa
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:34h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha citat aquest divendres a la tarda amb l'anomenada "comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació" liderada per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). La trobada, segons els seus impulsors, ha estat "cordial", però s'ha evitat fer declaracions a la sortida "pel bé de la negociació". Així ho han acordat durant el transcurs de la reunió, segons han indicat fonts de les dues parts.

A la cita hi ha assistit també el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el cap de gabinet del president, Josep Rius. La llista de la comissió mediadora ha estat encapçalada per Maria Eugènia Gay, degana de l'ICAB, i Carles McCragh, degà-president del Consell de l'Advocacia Catalana. Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, i Camil Ros, secretari general de la UGT, han liderat la representació sindical, mentre que Antonio Cañete, de la Pimec, i Joan Francesc Pont, de la Cambra de Comerç, han representat els empresaris.

La negociació, segons les fonts consultades, "podria tenir continuïtat", tot i que no s'ha concretat cap de les qüestions que hi ha damunt la taula.