Bancs, sediciosos i declaracions d'independència: el resum d'aquest divendres

La marxa de CaixaBank, els resultats definitius del referèndum, la declaració de Trapero, Sánchez i Cuixart i el ple de dimarts, protagonistes de la jornada

06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:37h
Diumenge es va celebrar el referèndum i sembla que hagi passat una eternitat. Des d'aleshores, crides a la mediació, negatives del govern espanyol, fuga d'empreses de Catalunya i una possible declaració d'independència. El ple del Parlament es farà dimarts i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, traslladarà els resultats, ara ja definitius, de l'1-O. Tot plegat enmig d'una enorme pressió per la fuga d'empreses: al Banc Sabadell avui s'hi han sumat la Caixa i Gas Natural, que se'n van a València i Madrid respectivament. Una decisió de marxar fomentada en part pel govern espanyol, que amb l'objectiu de reforçar l'estratègia de la por ha aprovat aquest matí un decret d'urgència per facilitar que les empreses marxin de Catalunya. 

A Madrid, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han declarat davant l'Audiència Nacional acusats d'un suposat delicte de sedició. Han sortit en llibertat sense mesures cautelars, però l'amenaça és latent a l'espera que la Fiscalia llanci la seva ofensiva. El cap de setmana serà mogut: dissabte s'han convocat concentracions davant dels ajuntaments a favor del diàleg amb el lema "Parlem?", i diumenge hi ha la manifestació espanyolista convocada per Societat Civil Catalana i amb el suport dels partits unionistes. Dilluns, més. 

Aquí teniu les principals notícies del dia: 

La participació definitiva en el referèndum s'enfila fins als 2,28 milions: un 90% va optar pel "sí", mentre que els partidaris del "no" es van quedar en un 7,83%.

La Caixa a València i Gas Natural a Madrid, cinc dies després del referèndum.

L'efecte «limitat» del trasllat de CaixaBank i el Banc Sabadell: Parlen els experts.

El govern espanyol reforça l'estratègia de la por: anima les empreses a marxar de Catalunya.

Amenaça latent sobre Trapero, Sànchez i Cuixart: la Fiscalia ajorna l'ofensiva per sedició.