El govern espanyol refusa el diàleg i considera declarada la independència

Mariano Rajoy analitza la situació amb la vicepresidenta Sáenz de Santamaría i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, mentre la Moncloa considera "inadmissibles" les paraules de Puigdemont | Albert Rivera reclama ma dura contra Catalunya i exigeix a l'executiu del PP que intervingui i convoqui eleccions autonòmiques

Mariano Rajoy té damunt la taula l'aplicació de l'article 155.
Mariano Rajoy té damunt la taula l'aplicació de l'article 155. | Europa Press
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:28h
El govern espanyol considera que el president Carles Puigdemont ha declarat la independència, a l'assumir "el mandat del poble que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república". L'executiu de Mariano Rajoy no se sent condicionat per la decisió de Puigdemont de suspendre la declaració formal durant "unes setmanes" per donar temps al diàleg i a la negociació. Des de la Moncloa s'ha titllat d'"inadmissible" el discurs de Puigdemont.

Es considera imminent que hi hagi una convocatòria extraordinària del consell de ministres en les properes hores, com un primer pas cap a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la suspensió de l'autonomia. En aquests moments, Mariano Rajoy es troba reunit a la Moncloa amb els seus principals col·laboradors, amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i amb el ministre de Justícia, Rafael Catalá. 

Dins del Partit Popular, comencen a sorgir veus que es pronuncien en un sentit de duresa, començant pel PP de Barcelona: