Veïns d'un poble de la Segarra es burlen de la Guàrdia Civil: «¿Agente, puedo ir al lavabo?»

Els veïns de Sant Ramon van rebre la policia espanyola amb rialles i cançons

La Guàrdia Civil a Sat Ramon
La Guàrdia Civil a Sat Ramon | Ramon Fachador
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:21h
La Guàrdia Civil va "pentinar" diversos col·legis electorals de la demarcació de Lleida el passat diumenge a la recerca d'urnes. En alguns indrets les van requisar utilitzant la violència, però en d'altres van tenir més problemes per localitzar senyals del referèndum. 

Un dels municipis on s'hi va acostar la policia espanyola va ser Sant Ramon, un petit poble de la Segarra de mig miler d'habitants que va rebre els agents amb rialles, aplaudiments, música i cants. En un vídeo enregistrat per un veí de la localitat es veu com almenys una quinzena de policies es dirigeixen cap al col·legi seguits de diversos ciutadans, que, alegres, es posen a cantar el Virolai mentre els agents entren a la seu electoral.

Alguns veïns van establir diàleg amb els agents amb una voluntat de fer mofa: "¿Que puedo ir al lavabo, agente?, quiero ir al lavabo yo", li deia un veí, que va rebre una negativa per resposta; "Se tiene que esperar", va assegurar el policia, que també va impedir el pas a una dona que volia votar. Després d'uns minuts de registre, els policies van emprendre retirada davant els aplaudiments i els crits dels habitants. "¿A que pueblo vais ahora? venga decirlo que vendremos", deien rient els veïns davant la formació de Guàrdies Civils. "Ya veis que radicales somos los catalanes, que solo tenemos urnas y papeletas", deien també mentre marxaven els cotxes.

 VÍDEO La Guàrdia Civil, a Sant Ramon