Podem s'ofereix per obrir canals de mediació entre Puigdemont i Rajoy

Pablo Iglesias es posa en contacte amb el president de la Generalitat i assegura que hi ha actors de la societat civil disposats a actuar

Podem i les confluències aquest dimecres al Congrés
Podem i les confluències aquest dimecres al Congrés | @ahorapodemos
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:49h
Pablo Iglesias, líder de Podem, ha ofert el seu partit com a plataforma per trobar vies de mediació destinades a que Carles Puigdemont i Mariano Rajoy puguin establir espais de diàleg "amb persones de la seva confiança". En una roda de premsa al Congrés dels Diputats acompanyat dels pesos pesants d'Units Podem i d'En Comú Podem, Iglesias ha assegurat que hi ha "actors de la societat civil" que estan disposats a fer de mediadors entre l'Estat i la Generalitat.

"Existeix un clamor a Catalunya i a Espanya per trobar camins de diàleg", ha destacat Iglesias, que ha demanat que en aquesta situació cal "esforçar-se per obrir canals". El cap de files de Podem ha trucat a Puigdemont per explicar-li la iniciativa i també s'ha reunit amb dirigents d'ERC i el PDECat al Congrés dels Diputats.

El dirigent de la nova esquerra també s'ha posat en contacte amb Rajoy, a qui ha fet la proposta de mediació. Segons Iglesias, cap dels dos presidents li ha respost amb una negativa. Puigdemont i el líder del PP no es reuneixen des de l'11 de gener.