JxSí i la CUP demanen ple i compareixença de Puigdemont per dilluns

El president portarà al Parlament els resultats del referèndum de l'1 d'octubre

La junta de portaveus, reunida aquest dimecres al Parlament
La junta de portaveus, reunida aquest dimecres al Parlament | ACN
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:49h
Ple ordinari però amb compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el pròxim dilluns. Aquesta és la proposta que han posat sobre la taula Junts pel Sí i la CUP a la junta de portaveus al Parlament. La voluntat dels independentistes és traslladar el resultat del referèndum del passat 1 d'octubre.

La reunió de la mesa i de la junta de portaveus es produeix en un clima d'alta tensió després del dur discurs del rei Felip VI i l'amenaça de la suspensió de l'autonomia, de la qual ja se'n parla entre bambolines a la Moncloa.

Tot i que des de la CUP invoquen ja l'article 4.4 de la llei del referèndum, que amb la victòria del sí estableix la proclamació de la independència 48 hores després de proclamar els resultats, Junts pel Sí opta per, d'entrada, plantejar-ho en termes de trasllat del resultat i fer-ho, a més, en un ple que anomena "ordinari excepcional". Entenen qualsevol declaració d'intencions explícita pot motivar l'actuació judicial, que per ara no ha demanat detencions de consellers o del president.

Si bé la mesa i la junta de portaveus s'han reunit aquest matí, un cop s'ha posat sobre la taula la compareixença de Puigdemont, la trobada s'ha aturat per registrar formalment la petició. La mesa i la junta es tornaran a reunir aquest dimecres per fixar l'ordre del dia.