El govern espanyol mostra urnes com a trofeu i es vanta de desactivar el referèndum «il·legal»

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, elogia l'actuació de les forces policials però no hi ha hagut encara compareixença oficial de l'executiu a la Moncloa 1 Critina Cifuentes titlla els Mossos de «policia política» i cusa el Govern de fomentar «l'enfrontament»

El ministre Zoido, al Congrés.
El ministre Zoido, al Congrés. | Congrés
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:15h
El govern de Mariano Rajoy encara no ha fet cap compareixença oficial  la Moncloa per valorar un 1-O que ha mostrat la brutalitat de l'actuació policial espanyola. De moment, només uns tuits del ministre de l'nterior, Juan Ignacio Zoido, han fet referència a la intervenció de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Zoido ha mostrat en un tuit quatre urnes i documentació electoral com un autèntic botí de guerra. 

El ministre Zoido també ha lloat el paper jugat per les forces d'ordre púbic espanyoles, assegurant que la policia complia el mandat judicial i estava retirant urnes dels col·legis electorals, i que estava desactivant el cens universal creat pel Govern català per permetre l'accés al vot de tots els ciutadans.
 

Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid. Foto: Europa Press


Cristina Cifuentes escomet contra els Mossos

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha estat de les primeres dirigents del PP a valorar els esdeveniments de Catalunya. Cifuentes ha acusat els Mossos de ser "una policia política" per "desobeir els jutges" i col·laborar en "el cop d'estat". La presidenta madrilenya ha mostrat el seu suport a les forces de l'ordre i ha demanat al Govern català que "recuperi el seny" i posi fi a "l'enfrontament".