El PDECat impulsa una associació per defensar els encausats pel procés

L'Associació per la Defensa de la Drets Democràtics compta amb noms com el de Francesc Homs, inhabilitat pel 9-N, i David Bonvehí | El partit demana aportacions econòmiques per garantir que hi hagi fons suficients

28 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:29h
El PDECat posa en marxa una nova iniciativa per defensar els dirigents encausats pel procés sobiranista. En aquest sentit, la formació que lideren Artur Mas i Marta Pascal ha impulsat l'Associació per la Defensa dels Drets Democràtics, pensada per assistir totes aquelles persones que es vegin en problemes judicials per participar en l'operatiu del referèndum o en la creació d'estructures d'Estat. El partit, a través d'un correu electrònic a la militància, ha informat que Francesc Homs -inhabilitat pel 9-N- i David Bonvehí -coordinador d'organització- són dos dels impulsors de la iniciativa.

"Aquesta associació farà front a les despeses d'advocats i procuradors per defensar jurídicament davant totes les instàncies necessàries els nostres polítics", assegura el correu, al qual ha tingut accés NacióDigital. El PDECat, de moment, acumula tres inhabilitats -Artur Mas, Irene Rigau i el mateix Homs-, i també compta com a seva la suspensió de Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern i exdirigent d'Unió.

Tots ells també estan afectats per la decisió del Tribunal de Comptes d'exigir-los una fiança milionària per les despeses del 9-N. Mas, Ortega, Rigau i Homs tenen fins al 16 d'octubre per dipositar els diners que els demana l'organisme estatal. En aquest sentit, el PDECat informa els associats que poden fer aportacions econòmiques a la nova associació per garantir el dret a la defensa dels encausats.