La veritable raó per la qual Interior va tapar Piolín al port de Barcelona

Al Ministeri no li va afectar l'allau d'acudits a les xarxes

La policia espanyola va llogar fins a tres vaixells per allotjar els agents desplaçats per l'1-O
La policia espanyola va llogar fins a tres vaixells per allotjar els agents desplaçats per l'1-O
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:06h
En un gir inesperat del guió, la Policia Nacional espanyola va decidir fa uns dies tapar les imatges de Piolín del vaixell atracat al port de Barcelona, que acull els reforços policials que s'han traslladat a Catalunya per intentar aturar el referèndum. La mesura va coincidir amb l'allau d'acudits que van omplir les xarxes socials. I és que Piolín ja ha esdevingut un símbol per a l’independentisme i l'etiqueta #FreePiolin s'ha convertit en trending topic mundial. 

Però, realment es va tapar el vaixell perquè la fràgil masculinitat dels agents no va poder suportar les bromes? O pel fet que les manifestacions de diumenge passat s'omplissin de pancartes i cartells amb dibuixos de Piolín? Doncs... no! La raó és una altre. Al Ministeri de l'Interior no li va afectar la repercussió social que va tenir l'arribada del vaixell en un context tan tens. El canvi de guió prové de més enllà, de l'altre costat de l'Atlàntic.

La Vanguardia publica avui que va ser la companyia Warner Bros., que té els drets d'imatge dels tres personatges de dibuixos animats que amenitzen l'exterior del vaixell, qui va exigir al govern espanyol que els amagués. Si no, obligaria l'empresa propietària del vaixell a emportar-se'l de Barcelona.

La solució va ser posar unes lones gegants que es van desplegar des de la coberta. L'invent, però, no va acabar de funcionar: els plàstics es movien i els policies que dormien a les cabines que donaven a l'exterior es van queixar pel soroll i per la poca llum.

Per tot plegat, Interior va decidir treure les lones i ara Piolín ja torna a ser “lliure”. Està per veure si la Warner Bros. ara hi dirà alguna cosa.

El que no s'ha aturat, però, són els acudits a les xarxes vinculats al vaixell. Us en fem una petita recopilació.
   

https://twitter.com/SumaBLlobregat/status/911971552249425921
Arxivat a