La Guàrdia Civil entra per primera vegada a un ajuntament buscant documents de l'1-O

Els agents que s'han personat a Oliana duien una ordre judicial que requeria l'entrega del decret, però no se'ls ha lliurat perquè l'alcalde no el va signar

L'alcalde d'Oliana davant dels jutjats, el dia que havia de declarar per l'1-O
L'alcalde d'Oliana davant dels jutjats, el dia que havia de declarar per l'1-O | ACN
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:58h
Tres agents de la Guàrdia Civil s'han personat aquest matí a l'Ajuntament d'Oliana, a l'Alt Urgell, buscant documentació relacionada amb l'1-O. Segons ha explicat l'alcalde d'aquest municipi, Miquel Sala, a NacióDigital la policia judicial s'ha presentat al consistori cap a tres quarts de deu del matí amb una ordre judicial. Es tracta del primer ajuntament on la Guàrdia Civil ha entrat en relació amb el referèndum.

La secretària municipal ha atès els agents en absència de l'alcalde, que es trobava al jutjat de la Seu on declarava el batlle de Bellver de Cerdanya, però només els ha lliurat un informe sobre les cartes enviades pel govern espanyol instant al compliment de la llei i advertint als treballadors públics de la seva responsabilitat.

Malgrat l'ordre judicial requeria l'entrega del decret de l'1-O, aquesta informació no els ha estat lliurada perquè l'alcalde no va signar-lo, sinó que va mostrar el seu compromís amb el referèndum per mitjà d'un manifest. 

L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala (PDECat), va ser el primer batlle citat per la Fiscalia pel seu suport al referèndum. Sala es va negar a declarar en la seva compareixença als jutjats de la Seu d'Urgell. Centenars de polítics de la zona van acompanyar-lo, entre ells l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; la senadora del PDECat, Maite Rivero, i els presidents dels consells comarcals de l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça.