Mas i els encausats pel 9-N deleguen en els advocats la citació al Tribunal de Comptes

L'organisme exigeix a l'expresident i a una desena d'alts càrrecs una fiança de 5,12 milions d'euros pel procés de participació del 2014

Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC, aquest divendres.
Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC, aquest divendres. | Isaac Meler
24 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:47h
Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i una desena d'alts càrrecs més estan citats demà al Tribunal de Comptes per ser informats que han de pagar una fiança de 5,12 milions d'euros per la jornada de participació del 9-N del 2014. Segons diverses fonts consultades per NacióDigital, els encausats delegaran en els seus advocats la presència a l'organisme estatal. La comunicació del pagament de la fiança es va fer just un dia abans que el Parlament aprovés la llei del referèndum i es convoqués l'1-O.

La quantitat de 5,12 milions no s'ha de pagar "de manera immediata", tot i que la fiança va ser ràpidament interpretada com una manera de "fer por" als actuals responsables governamentals per tal que no impulsessin el referèndum.

El delicte de malversació de fons públics va caure abans del judici al 9-N que es va celebrar a principis de febrer, però ha estat recuperat pel Tribunal de Comptes. Era l'únic delicte contra els encausats que comportava penes de presó, de manera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) només va condemnar Mas, Ortega i Rigau per desobediència i prevaricació. El Tribunal Suprem va fer el mateix amb Homs.